Hlavní obsah

Black Sabbath dostali ocenění legenda klasického rocku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezničitelní metaloví veteráni Black Sabbath se stali hvězdou britské ceremonie Classic Rock Roll of Honour. Dostali hned tři ocenění, včetně titulu Žijící legenda, uvedla BBC.

Foto: Joel Ryan, ČTK/AP

Black Sabbath na akci Classic Rock Roll of Honour 2013 v Londýně

Článek

Black Sabbath, kteří si prošli velkými osobními problémy, rozpadem i bojem s rakovinou kytaristy, nakonec dokázali vydat novou desku 13, která byla kritikou dobře přijata. Získali proto cenu za album roku a událost roku. Nejvyšší ocenění Žijící legendy mají z minulosti také ZZ top, Jimmy Page či Iggy Pop.

Klasickou rockovou skupinou roku byli ale jmenováni The Rolling Stones, především za svou neutuchající koncertní činnost. Nejlepší novou skupinou jsou The Temperance Movement.

Zakladatel Manic Street Preachers James Dean Bradfield obdržel cenu Maestro Award a zesnulý irský rockový kytarista Rory Gallagher dostal cenu Tommy Vance Inspiration Award.

Cenu VIP Award si odnesl Shep Gordon, který dělal manažera pro Alice Coopera více než čtyřicet let a také se věnoval dobročinnosti a filmu. Mike Myers o něm dokonce natočil dokument s úsměvným názvem SuperMensch: The Legend of Shep Gordon.

Kytarista Zakk Wylde dostal titul Metal guru a Alex Lifeson ocenění The Spirit of Prog. Mott the Hoople byli oceněni za mimořádný přínos rocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám