Hlavní obsah

Hlavní roli v Padesáti odstínech šedi má Jamie Dornan

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoirský herec Jamie Dornan bude hrát hlavní roli Christiana Greye ve filmové adaptaci erotického bestselleru Fifty Shades of Grey (Padesát odstínů šedi), uvedl server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Dornan

Článek

Dornan zatím nepatří k nejslavnějším hercům, zahrál si třeba v málo známém seriálu Once Upon a Time a v krimi společnosti BBC The Fall. Objevil se také ve filmu Sofie Coppolové Marie Antoinetta. Jednatřicetiletý herec si vydělával i jako manekýn (kampaně Calvin Klein, Christian Dior a Armani).

Dakota Johnsonová dostala roli Anastasie a film vznikne pod vedením britské režisérky Sam Taylor-Johnsonové, která natočila například film Nowhere Boy o Johnu Lennonovi a podílela se na erotickém povídkovém filmu Destricted.

Z projektu nečekaně odešel herec Charlie Hunnam. Podle společnosti Universal musel vzdát natáčení kvůli časovým problémům, ale jiné zdroje podle Variety naznačují, že spíše nesouhlasil se scénářem a role se mu celkově moc nezdála. Navíc ho prý kvůli Padesáti odstínům šedi dokonce napadali fanoušci. Universal teď rychle shání herce do vedlejších rolí, aby se mohlo začít natáčet. Do kin půjde snímek v létě 2014.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám