Hlavní obsah

Sanitka se představila divákům

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě sanitky – jednou jako úspěšný seriál a jednou jako multifunkční vůz pražské Záchranné služby s názvem Golem – se v úterý představily novinářům a návštěvníkům autogramiády herců seriálu na parkovišti České televize na pražských Kavčích horách.

Foto: Česká Televize

První díly televizního seriálu Sanitka 2 zhlédnou diváci už v září.

Článek

Velkoobjemová sanitka Golem je český vynález, který nemá ve světě konkurenci a slouží lékařům záchranářům při obřích sportovních akcích nebo třeba na Silvestra. Třináctidílná Sanitka 2 na své diváky teprve čeká, poprvé ji uvidíme na obrazovce ČT v září, vedení televize nechce z konkurenčních důvodů prozradit, zda se bude vysílat v pondělí, nebo v pátek. Řekne to, až oznámí svůj podzimní program Nova a Prima.

Poděkování pro opravdové záchranáře

Natočení Sanitky 2 přišlo na 100 miliónů korun a volně navazuje na seriálovou Sanitku z roku 1984, jež se nyní v ČT každé pondělí reprízuje. Všichni herci přítomní na autogramiádě si pochvalovali příjemnou atmosféru při natáčení nových dílů, kde se prý „nikdo s nikým nehádal“.

Foto: Česká Televize

Režisér Filip Renč

„Chtěl bych poděkovat všem maskérům, kaskadérům či záchranářům, zkrátka těm, kteří nejsou v seriálu vidět nebo se jejich jméno mihne na půl vteřiny v titulcích, které stejně nikdo nesleduje. Bez nich by seriál nebyl,“ uvedl režisér pokračování Sanitky Filip Renč. Původní seriál točil režisér Jiří Adamec.

Akce, emoce i neznámé postavy

V nových dílech se setkáme se známými postavami doktorem Janderou (Jaromír Hanzlík), jeho manželkou Eliškou (Zlata Adamovská) nebo šoférem sanitky Fandou Beznoskou (Pavel Zedníček) a dalšími.

Foto: Česká Televize

U seriálu se diváci rozhodně nudit nebudou. O napínavé scény je postaráno.

Do děje plného vypjatých akčních scén a lidských emocí při záchraně životů vstoupí nové postavy, zejména primářka Foldynová v podání Dagmar Havlové. Hraje druhou ženu Jandery. „Natáčela jsem Sanitku v nejtěžším období svého života a práce na seriálu mně osobně moc pomohla,“ sdělila své pocity Havlová. V době natáčení zemřel její manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám