Hlavní obsah

Airbourne: nekompromisní rockové retro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australští Airbourne milují klasický rock, nekoukají nalevo ani napravo a nedotčeni vývojem si k radosti své a fanoušků dál kutají to svoje. Jde jim to náramně.

Foto: airbournerock.com

Skupina Airbourne.

Článek

Dřevní rockeři Airbourne se dali dohromady v roce 2003 díky Joelu O'Keeffovi (kytara, zpěv), jeho bratru Ryanu O'Keeffovi (bicí) a Davidu Roadsovi (kytara). Později se přidal Justin Street (basa). Zakousli se s buldočí dravostí do tvorby tradičních hard-rockových riffů, které doplnili superječivým zpěvem podle vzoru sedmdesátkových legend, a bylo hotovo. Že jejich idolem byli krajané AC/DC, nikdo nemůže popírat ani z legrace.

Nechtěli přinést do hudby něco nového, ale naopak něco starého. A vyšlo jim to. Už s debutem Runnin' Wild (2007) se celkem proslavili, po druhém No Guts. No Glory přišla aktuální deska Black Dog Barking. A k jakému posunu na ní dochází? K žádnému. Deska je zase plná mimořádně šikovně vybroušených riffů ve stylu AC/DC a frontman se neztišil.

Skvělá jednoduchá hudba pro milovníky staré školy. A že některé skladby připomínají jiné konkrétní skladby z let dávno minulých, to už je riziko podniku, když chcete v roce 2013 dělat klasický rock.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám