Hlavní obsah

Benefiční koncert v Praze podpoří zatopený klub Jazz Dock

Na podporu zatopeného klubu Jazz Dock, do jehož prostor na začátku týdne při povodni pronikla voda a způsobila značné škody, se uskuteční 11. června v pražském Lucerna Music Baru benefiční koncert. Vstupné bude dobrovolné, informovala Karla Fišerová.

Foto: zeurítia.com

Zpěvačka Zeurítia

Článek

Na akci nazvané Jazz Dock nad vodou vystoupí nejen jazzoví hudebníci. Představí se Lenka Dusilová, Beata Hlavenková, Yvonne Sanchezová, Libor Šmoldas Quartet, Marta Töpferová, David Dorůžka, Tomáš Liška, Zeurítia, Lanugo, Aneta Langerová a Dan Bárta & Robert Balzar Trio.

„Tato akce vznikla jako spontánní nápad několika jazzových hudebníků, kteří takto chtějí podpořit obnovení chodu a rekonstrukci prostor oblíbeného jazzového klubu. Hudebníci se zřekli nároku na honorář a vybrané vstupné věnují na co nejrychlejší znovuotevření tohoto kulturního prostoru,“ uvedla Fišerová.

V klubu Jazz Dock umístěném na pontonu na Vltavě museli zrušit všechny plánované akce. V klubu u baru a pódia byl metr vody, která klesla ve středu. Voda se do místnosti dostala okny, která museli otevřít kvůli obavám, že je rozbije tlak stoupající vody. Škody se odhadují přibližně na dva milióny korun.

„Zničené jsou stěny, bar a podlaha, zařízení klubu se včas podařilo vynést. V současné době mimo jiné odstraňujeme nánosy bláta,“ řekla Fišerová s tím, že Jazz Dock by mohla začít opět fungovat v polovině července.

Reklama

Výběr článků

Načítám