Hlavní obsah

Nová alba: Black Sabbath, Device, Airbourne i Memphis

Právo, Jaroslav Špulák

Jedno z nejočekávanějších rockových alb je tady. V pátek se na trhu objeví novinka britské hardrockové legendy Black Sabbath. Rockeři si vůbec tento týden přicházejí na své. Je tu debut skupiny Device, třetí album australských Airbourne i zajímavá nahrávka našich Memphis.

Článek

Black Sabbath: 13

Foto: Universal Music

Nová alba

Původní členové kapely - Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler - se ve studiu sešli poprvé po téměř pětatřiceti letech, naposledy totiž spolu natáčeli v roce 1978 album Never Say Die. Na pomoc si tyto legendární hudebníci pozvali Brada Wilka z kapely Rage Against The Machine, neboť původní bubeník Bill Ward se s nápadem na reunion a novou desku neztotožňoval.

Device: Device

Foto: Supraphon

Nová alba

Device je debutové album stejnojmenné nové americké kapely, v jejímž čele stojí zpěvák skupiny Disturbed David Draiman a kytarista Geno Lenardo, který zakládal v devadesátých letech další nesmírně ceněnou americkou formaci Filter. Kolekce se stylově pohybuje v oblasti industriálního metalu, ovšem nabízí řadu poměrně přesvědčivých melodických linek, samozřejmě na zemitém kytarovém základu.

Memphis: In Songs About Here

Foto: BrainZone

Nová alba

Memphis je skupina z Hradce Králové, která vznikla před osmi lety a udělala na sobě velký kus práce. Nyní vydává své debutové album, které je jejím splněným snem. Na kolekci je třináct skladeb, vesměs nazpívaných v angličtině. Charakteristický je mladistvý sound, přesvědčivý zpěv a chytlavost většiny písniček. Producentem nahrávky je Ecson Waldes.

Airbourne: Black Dog Barking

Foto: Supraphon

Nová alba

Třetí album populární australské rockové kapely, která si hodně bere ze svých kolegů AC/DC, se jmenuje Black Dog Barking.

„Vložili jsme do této desky jasné poselství,“ tvrdí muzikanti. „Nejenom my, kapela, ale také náš tým techniků, osvětlovačů a dalších spolupracovníků, kteří věnují celý rok tomu, abychom mohli být co nejlepší.“ V zásadě se nicméně nadále jedná o zpěvný syrový hard rock se zajímavými vokálními pasážemi i kytarovými riffy.

Lady Antebellum: Golden

Foto: Universal Music

Nová alba

Ceněná americká countrypopová kapela Lady Antebellum pokračuje dál ve velkém stylu, tedy stylu, který jí dal slávu. Na svém čtvrtém studiovém albu představuje poklidné písničky, jejichž silnou zbraní je zpěvná melodická linka a solidní přednes. Kolekce debutovala na prvním místě amerického prodejního žebříčku. Nahrávka je vyrovnaná, skladby na ní neztrácejí na síle ani postupem času.

K.T.O.: Je nám pade!

Foto: Supraphon

Nová alba

K.T.O. jsou Kamarádi táborových ohňů, kapela, která se obvykle prezentovala dobrými trampskými písněmi. Od roku 1976 úzce spolupracovala s Waldemarem Matuškou a jeho ženou Olgou Blechovou. Formace vznikla v roce 1963 a tímto dvojalbem si připomíná padesát let existence. Na desce jsou její nejslavnější skladby.

Miguel: Kaleidoscope Dream

Foto: Sony Music

Nová alba

Sedmadvacetiletý skladatel, zpěvák a producent Miguel pochází z Kalifornie. Jeho album je plné popových a R písniček, za které byl nominován na cenu Grammy a jež si získalo široký respekt v celých Spojených státech. Už 12. června se představí jako předskokan Alicie Keys na koncertu v Praze.

Natalie Maines: Mother

Foto: Sony Music

Nová alba

Zpěvačka cenou Grammy oceněné americké kapely Dixie Chicks Natalie Maines vydala své první sólové album. Koprodukoval ho její přítel Ben Harper a obsahuje kromě jiného i coververze skladeb Pink Floyd a Jeffa Buckleyho. Zpěvačka k počinu řekla: „Chtěla jsem, aby mé debutové album znělo úplně jinak než tvorba Dixie Chicks. Ta rozdílnost pro mě byla podstatná.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám