Hlavní obsah

Kytarista Rancid zahraje v Praze s vlastní kapelou

Praha

Kytarista punkových Rancid Lars Frederiksen vystoupí tento čtvrtek v pražském Futuru s vlastní kapelou Old Firm Casuals, která je zaměřena na přímočarý street punk. Tentýž večer se představí i další legenda americké punkové scény Vinnie Stigma.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Lars Frederiksen

Článek

Lars Frederiksen je známý především z Rancid, kteří patří k nejvýznamnějším skupinám posledních dvaceti let. Nabízejí punk chytrý a pestrý, okořeněný dalšími styly, který nestojí jen na stereotypním střídání slok a refrénů.

Frederiksenovi mateřská kapela po čase přestala stačit. Na počátku nového tisíciletí sestavil vlastní kapelu Lars Frederiksen and the Bastards, ve které paradoxně působila i další hlavní postava Rancid Tim Armstrong. V posledních letech hraje v triu Old Firm Casuals přímočarý street punk.

Skupina se v Praze představila už vloni. Letos doprovází na turné soubor kytaristy newyorské hardcorové legendy Agnostic Front Vinnieho Stigmy. Tomu po čtyřech letech vyšla nová deska For Love & Glory. Stigma na sólové dráze nehraje hard core, které ho proslavilo, ale také street punk.

Reklama

Výběr článků

Načítám