Hlavní obsah

Nové knihy: Rowlingová, Crésus, Rankov, Child, Satrapiová

Právo, František Cinger

Novinkám tohoto týdne vévodí román J. K. Rowlingové věnovaný dospělým čtenářům. Anonymní autor se skrývá pod jménem Crésus, inspirovaný snad tragickou antickou postavou. Příběhy těžce zkoušených žen přináší slovenský prozaik Pavol Rankov. Thriller napsala dvojice amerických autorů Lincoln Child a Douglas Preston. Osudy sester, které se scházejí po letech odloučení, nabízí irská spisovatelka Cathy Kellyová. Unikátem je komiks íránské umělkyně Marjane Satrapiové. Nádavkem další komiksové osudy Batmana.

Článek

J. K. Rowlingová:

Prázdné místo

Nové knihy

Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo.

Plus, přeložila Hana Zahradníková, 544 stran, 499 Kč

Crésus:

Zpověď prohnilého bankéře

Nové knihy

Autor vypráví šokující příběh druhého nejvyššího představitele nejmenované banky, který si na základě informací získaných od své call girl a dalších kontaktů složí mozaiku, která mu napovídá, že dojde k finančnímu krachu. Svou předvídavost, analytické schopnosti a znalost prostředí pak využije k vlastnímu nezákonnému obohacení.

Prostor, přeložil Jiří Našinec, 184 stran, 247 Kč

Pavol Rankov:

Matky

Nové knihy

Každá z nich je dcera a každá z nich je matka. Mateřství prožívají v hraničních situacích. Třeba Zuzana počne na sklonku 2. světové války dítě s partyzánem Alexejem, kterého vzápětí zastřelí němečtí vojáci. Ona je falešně obviněna ze zrady a odvlečena do gulagu. Po Stalinově smrti se díky amnestii může vrátit, jenže syn už je občanem SSSR a nosí pionýrský šátek.

Host, přeložila Jana Faschingbauerová, 272 stran, 299 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Falešná hra

Nové knihy

Další dobrodružství sympatického Gideona Crewa. Jen on dokáže zabránit teroristům, aby zaútočili zbraní hromadného ničení na hlavní město Spojených států.

BB art, přeložila Jana Kordíková, 344 stran, 299 Kč

Cathy Kellyová:

Zámek lásky

Nové knihy

Tess je s životem spokojená: bydlí v idylickém přímořském městečku, má manžela, dvě děti a vlastní krámek se starožitnostmi. Ale do města se vrací první láska, muž, který ji kdysi ranil. Její sestra Suki se zase z „velkého“ světa vrací domů, aby unikla odhalení autora bulvárních životopisů.

BB art, přeložila Šárka Kubánková, 344 stran, 299 Kč

Marjane Satrapiová:

Persepolis

Nové knihy

Souborné vydání autobiografického příběhu, v němž se s autorkou přenesete v komiksovém vyprávění do jejího dětství a dospívání, do doby islámské revoluce v Íránu a do času, kdy její vlast válčila s Irákem.

BB art, přeložil Richard Podaný, 344 stran, 599 Kč

Grant Morrison:

Batman R.I.P.

Nové knihy

Batman R.I.P. přináší v jednom svazku úspěšný komiksový příběh scénáristy Granta Morrisona. Tato šokující sága, která zásadně mění pohled na Batmana i na Jokera, je povinnou četbou pro všechny příznivce Temného rytíře.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 224 stran, 599 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám