Hlavní obsah

Shen Yun spojuje čínskou hudbu a tanec se západní tradicí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představení čínského hudebně-tanečního souboru Shen Yun Performing Arts přibližuje tradiční čínskou kulturu s prvky západního stylu. Po řadě vystoupení v Americe a Asii přijíždí 2. a 3. dubna do pražského Kongresového centra.

Foto: Shenyun2013.org

Shen Yun

Článek

"V jednom úžasném představení poznáte moudrost starověké Číny, uvidíte nejlepší tanečníky klasického čínského tance, nádherné ručně vyrobené kostýmy a obrovskou velkoplošnou animovanou projekci na pozadí. Vstupte do světa nebeské nádhery, prožijte drama z císařského dvora i hrdinské legendy a poznejte svět, ze kterého se nikdy nevytratila krása a čistota,“ uvedla Anna Dušková Činčerová z agentury 2media.

Shen Yun přivádí na scénu vedle klasických forem čínského tance také typické barvy a styly etnického a lidového tance. Navíc čínskou tradici spojuje se západní, vedle čínských nástrojů jako erhu či pipa hraje i běžný orchestr se smyčci, perkusemi, dechy atd.

K příznivcům Shen Yun patří herečka Cate Blanchettová, která uvedla: „Byl to mimořádný zážitek. Udivila mě ta úroveň dovednosti, ale také ta síla archetypů a vyprávění. A samozřejmě to bylo neobyčejně krásné."

Vstupenky na představení souboru Shen Yun 2. a 3. dubna v Kongresovém centru Praha jsou v prodeji v síti Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám