Hlavní obsah

Filmový Čtyřlístek namluvili Trojan, Bebarová či Brzobohatý

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra filmu Čtyřlístek ve službách krále byla přesunuta na 28. února. Duchovní otec a výtvarník v jedné osobě - pan Jaroslav Němeček - čekal neuvěřitelných 44 let, než jeho postavičky ožily na filmovém plátně.

Čtyřlístek - Tereza Bebarová namlouvá Fifinku

 
Článek

„Už první postavičku, kterou v roce 1969 s paní Lucií vytvořili, kreslili s myšlenkou na filmový příběh. Takže o tom, že to není jednoduchý proces, pan Němeček rozhodně už něco ví. Přesto byl obrovsky zklamaný, stejně jako veliká spousta těšících se diváků, když producenti museli ustoupit z původního termínu premiéry a posunout ho o měsíc právě na 28. února,“ sdělila za tvůrce Pavlína Šmídmajerová.

„Byl to měsíc, který film opravdu moc potřeboval, aby se vám mohl představit v celé své kráse! Jeden měsíc oproti 44 letům není nic tak hrozného,“ dodala.

Postavu Myšpulína namluvil Ivan Trojan, Fifinku Tereza Bebarová, Bobíka Bohdan Tůma, Pinďu Ondřej Brzobohatý, Rudolfa II. Václav Postránecký, rádce Sendivoje Vladimír Brabec a rolí dvou hlavních padouchů (magistra Kelleyho a démona Zimozela) se zhostili Jiří Lábus a Jan Přeučil.

Dále uslyšíte Miroslava Táborského, Annu Brouskovou, Vladimíra Javorského, Gábinu Osvaldovou, Lucii Bílou, Zlatu Adamovskou či Petra Rychlého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám