Hlavní obsah

Nová Smrtonosná past? První ohlasy jsou mizerné

Novinky, Stanislav Dvořák

Bruce Willis vstoupil popáté do stejné řeky a v dalším díle Smrtonosné pasti tento akční veterán střílí a likviduje vozidla i budovy v Rusku. První recenze v Americe nejsou žádná sláva - podle mnohých je pokračování divné až směšné.

Foto: CinemArt

Bruce Willis přijel osvobodit syna a rozstřílet Rusko.

Článek

“Skládá se z jedné roztřesené akční scény za druhou, všechny jsou ještě nesmyslnější a směšnější než vše, co nám bylo dosud naservírováno v celé sérii Smrtonosná past,” míní list The Hollywood Reporter. Film prý také obsahuje “nejsměšnější a nejméně souvislou honičku v autech všech dob”.

Ani další významná americká redakce, Variety, film moc nechválí. Utahuje si třeba z tradiční hollywoodské pitomosti, která se projevuje i v tom, jak film ignoruje fakt, že Černobyl je od Moskvy strašně daleko.

Recenzent Variety se domnívá, že film obsahuje spoustu velmi hlasitých výbuchů, v čemž problém není, a Willis má stále jistý šarm, jenže mezi ním a nově nalezeným synem nefunguje žádná chemie a zápletka je prostě totálně nesmyslná. Posuďte sami: starý newyorský polda, který neumí rusky a nezná prostředí, se rozhodne letět do Moskvy a osvobodit sám z ruského vězení syna.

Na serveru Metacritic, který vypočítává průměrné hodnocení z anglicky psaných recenzí, vychází zatím čísla mezi 30 - 40 %. V ČR bude film uveden až 14. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám