Hlavní obsah

V srpnu v Praze vystoupí System Of A Down

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková skupina System Of A Down, která patří ve svém ranku k absolutní světové špičce, vystoupí v Praze. 14. srpna se představí na Výstavišti – Incheba Open Air. Na stejném místě se předloni uskutečnil například festival Sonisphere.

Foto: Profimedia.cz

System Of A Down

Článek

System Of A Down budou stát v čele jednodenní hudební akce, která se bude jmenovat Aerodrome. Jejich vystoupení bude mít parametry samostatného koncertu, nicméně předtím se na velké scéně vystřídají čtyři hudební hosté. Program nabídne americkou punkovou legendu NOFX, další americkou skupinu Killswitch Engage a hosta, jehož jméno bude ohlášeno v dohledné době.

Fanoušci System Of A Down mohou využít přednostního prodeje, který bude spuštěn v pátek 25. ledna na www.aerodrome-festival.cz. Prodej pro širokou veřejnost bude zahájen následující den v 9 hodin na serveru eventim.cz/aerodrome a ticketportal.cz. Cena vstupného se bude pohybovat od 1290 Kč k stání do 2490 korun k stání pod pódiem.

System Of A Down pocházejí z Glandale v Kalifornii. Vznikli v roce 1994 a první období jejich existence trvalo do roku 2006, kdy se muzikanti rozešli za svými dalšími projekty. Do té doby stihli vydat pět alb, přičemž celosvětový úspěch jim zajistilo to druhé s názvem Toxicity (2001). V období, kdy jejich celosvětová popularita vrcholila, poslali dokonce na trh dvě alba v jednom roce. Jde o nahrávky Mezmerize a Hypnotize, které vyšly v roce 2005.

System Of A Down se po pětileté pauze opět sešli v roce 2011. Novým nahrávkám se zatím brání, letos ale hodlají vydat výběrové album, na kterém bude pět starších skladeb, které dosud nebyly zveřejněny.

V říjnu 1998 vystoupili System Of A Down v České republice poprvé. Bylo to v období vydání jejich stejnojmenného debutového alba. V Praze tehdy hráli jako předkapela americké metalové skupiny Slayer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám