Hlavní obsah

United Islands podesáté. V ulicích Prahy se bude hrát celou noc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podesáté i po desáté. Tak může znít reklamní slogan na pražský festival United Islands. Poprvé koncerty neskončí desátou hodinou večerní a kromě hlavního programu (21. 6. – 22. 6.) se můžete těšit i na doprovodná vystoupení Dana Reeda či Joea Bonamassy.

Článek

„Chystáme klubový návrat britské kapely O.Children, která se na své festivalové premiéře představila právě na posledním ročníku festivalu United Islands České spořitelny. O.Children přijedou do pražského Paláce Akropolis 11. února. O pár dní později, 16. února, se tam koná koncert amerického zpěváka a všestranného hudebníka Dana Reeda. Reeda si možná někteří vybavují z koncertu Rolling Stones, na kterém v roce 1992 vystoupil se svou tehdejší kapelou Dan Reed Network. Na únorovém koncertu pokřtí nové album Signal Fire a zároveň oslaví své padesáté narozeniny,“ uvedla mluvčí festivalu Barbora Šubrtová.

Ve druhé polovině roku se fanoušci zřejmě dočkají i slavného bluesrockového kytaristy Joea Bonamassy, který už v Praze vystupoval. V roce 2010 ho čtenáři časopisu Guitar Player zvolili Nejlepším kytaristou světa a již počtvrté od roku 2007 Nejlepším bluesovým kytaristou.

Bonamassa se narodil v roce 1977 v Utice a vyrostl doslova obklopen hudebními nástroji, protože rodiče vlastnili kytarový obchod. Ve čtyřech letech už měl vlastní kytaru, v jedenácti vystupoval s profesionální kapelou. Malé bluesové zázračné dítě zaujalo i B. B. Kinga a ve dvanácti letech dělal Bonamassa nejslavnějšímu bluesmanovi planety předskokana. Stál na pódiu také s Buddy Guyem, Robertem Crayem, Stephenem Stillsem, Joe Cockerem, Greggem Allmanem z Allman Brothers, Stevem Winwoodem, Erikem Claptonem a dalšími esy ze staré školy.

„Podesáté budeme slavit i po desáté hodině a to rovnou všechny tři večery! Zákon o nočním klidu obejít nelze, a tak bude připraven kvalitní hudební program v klubech, barech a unikátních prostorech v bezprostřední blízkosti festivalového areálu i v širším centru. Po desáté hodině si návštěvníci festivalu budou moci užít skvělé kapely a DJs až do ranních hodin!“ dodala Barbora Šubrtová.

Reklama

Výběr článků

Načítám