Hlavní obsah

Americká "Superwoman" Alicia Keys přijede v červnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Alicia Keys ohlásila koncert v ČR. Zazpívá 12. června 2013 v O2 aréně a kromě prověřených hitů jako Superwoman přiveze i albovou novinku.

Foto: Live Nation

Alicia Keys

Článek

Zpěvačka právě vydává studiovou desku Girl On Fire se stejnojmennou titulní skladbou.

“Girl On Fire je o hledání té správné polohy mého hlasu a o odvázání se, ale hlavně o sebedůvěře a víře ve své vlastní instinkty,” řekla Alicia. “Nemohu se dočkat, až to vše budu sdílet s celým světem. Moc se těším, až znovu vyrazím na turné, mám v plánu vám přinést něco emocionálního a vzrušujícího.”

Na desce pracovala s dlouholetým kolegou Krucialem, s Babyfacem, Jeffem Bhasakerem či britskou zpěvačkou Emeli Sandé a Jamiem XX. Opět se doprovodila na piano a namíchala třeskutý mix R, popu a reggae. Nahrávala v londýnském i jamajském studiu, základy alba si však připravila v rodném New Yorku.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Alicia Keys v Praze

Tato čtrnáctinásobná držitelka Grammy u nás již vystupovala v roce 2008 a sklidila nadšené reakce. Zpívá moderní soul s prvky hip-hopu a momentálně patří k nejslavnějším v oboru. Kritika uznává, že má skvělý hlas a je to mimořádně talentovaná autorská osobnost, která hraje vyšší ligu, než běžné komerční R hvězdičky.

Zpěvačka italsko-jamajského původu hrála už v sedmi letech na klavír vážnou hudbu a tento nástroj používá na koncertech dodnes. Debutovala v roce 2001 (Songs In A Mirror) a úspěšná byla i následující deska The Diary Of Alicia Keys (2003).

Další album As I Am už u nás představila naživo. Je známá i tím, že se angažuje v dobročinných podnicích. Zpívala např. na akcích určených pro pomoc lidem postiženým hurikánem Katrina a na megakoncertě Live Earth 2007. Je také "světovou velvyslankyní" organizace Keep a Child Alive, která pomáhá hlavně Afričanům, kteří se nakazili virem H.I.V.

Předprodej na terminálech Sazka začne 29. listopadu v 10:00. Přednostní prodej pro členy fan klubu a klubu Live Nation od 27. listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám