Hlavní obsah

Swans představí v Praze nové album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Legendární americká noiserocková skupina The Swans vystoupí v úterý v pražském Lucerna Music Baru v rámci turné k novému dvojalbu The Seer. Je to už druhá deska, kterou Swans natočili od té doby, co se před pár lety dali dohromady.

Foto: Scrapesound

Skupina Swans, v čele stolu sedí její zakladatel a zpěvák Michael Gira.

Článek

Swans, kteří letos slaví třicet let existence, patří ke klíčovým představitelům extrémní noiserockové scény. Zpočátku pracovali s extrémně pomalými valivými tempy a neúprosným ubíjejícím rytmem i mimořádně hutným zvukem zkreslených kytar. Taková byla alba Greed, Filth nebo Holy Money.

Později ale záběr rozšířili a na desce The Burning World z roku 1989 nabízeli i relativně odlehčený gotický rock. V devadesátých letech se pokusili obě pojetí propojit a na posledním albu před rozchodem Soundtrack For The Blind přišli se zvukovými kolážemi.

Na konci prvního desetiletí nového milénia se skupina dala znovu dohromady a natočila hutnou desku My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky. Tu představila na festivalu Colours Of Ostrava.

Před Swans jako speciální host celého jejich turné vystoupí další zasloužilý samorost alternativní scény, kytarista Sir Richard Bishop, zakladatel legendárních pionýrů psychedelického noise – Sun City Girls.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám