Hlavní obsah

Aneta Langerová odstartuje nové turné

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní turné pojmenované Nahráváme! odstartuje zpěvačka Aneta Langerová. Na sérii koncertů, kterou zahájí 5. prosince v Děčíně, zahraje i nové písničky z alba chystaného k vydání na jaře příštího roku. Turné se uskuteční v menších klubech v Česku a také na Slovensku. Vyvrcholí 23. prosince v pražském Jazz Docku.

Foto: Foto Supraphon/Martina Kaderková

Aneta Langerová se rozhodla nahrát nové album bez producenta.

Článek

Chystané album bude prý opět založeno na písničce a českých textech. Langerová na desce tentokrát nebude spolupracovat s producentem ve smyslu studiové práce a postprodukční editace, ale s klavíristou, skladatelem a aranžérem Jakubem Zitkem, s nímž nalezla společnou hudební řeč. Rozhodla se také živě nahrávat již zcela hotové a hudebně dokončené písně.

Ještě před turné Nahráváme! si 8. a 9. listopadu Langerová v Kongresovém centru ve Zlíně zahraje s Filharmonií Bohuslava Martinů. V nových úpravách zaznějí například písně Vzpomínka, Malá mořská víla či Voda živá.

Na 14. listopadu pak první vítězka soutěže Česko hledá SuperStar v Pražské křižovatce připravuje osmý benefiční večer Světlo pro Světlušku.

Hosty patronky projektu budou Václav Neckář, Tomáš Klus, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Buty, Tara Fuki, Anna Polívková, Márdi, Kühnův dětský sbor, děti ze školy Jaroslava Ježka a talentovaní nevidomí zpěváci, kteří vystoupí na jednom pódiu společně se známými umělci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám