Hlavní obsah

Beatles se nerozpadli kvůli Yoko, tvrdí McCartney

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yoko Ono nebyla zodpovědná za rozpad Beatles, řekl Sir Paul McCartney v televizním rozhovoru a snažil se tak vyvrátit představu, kterou sdílejí mnozí fanoušci nesmrtelné čtveřice, píše BBC.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Paul McCartney

Článek

"Určitě skupinu nerozbila, nemyslím si, že ji můžeme z čehokoliv obvinit," řekl Paul McCartney, podle kterého by John Lennon stejně bezpochyby odešel.

Zmínil také, že bez Yoko Ono by asi Lennon nenapsal slavný hit Imagine. "Když přišla Yoko, část jejího kouzla spočívala v její avantgardnosti, ve zvláštním pohledu na věc. Ukázala mu jiný způsob života, který byl pro něj atraktivní, takže přišel čas odejít."

Foto: Eric Thayer, Reuters

Yoko Ono a její obraz Slib

Paul McCartney přemítal v rozhovoru i o tom, jak ztratil matku ve čtrnácti letech a poté i svou milovanou ženu Lindu. Nejskvělejší věc je podle něj být tatínkem a dědečkem.

Paul McCartney nastartoval po rozpadu Beatles superúspěšnou sólo kariéru, od sedmdesátých let obdržel mnoho cen a prodal milióny alb. John Lennon zemřel už v roce 1980, kdy ho v New Yorku zastřelil čtyřmi ranami Mark David Chapman. Yoko Ono později rozprášila jeho popel v Central Parku. Chapman sedí dodnes ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám