Hlavní obsah

Warhead přiblíží zběsilý japonský punk

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Vsetín

Kultovní japonská hard core punková kapela Warhead vystoupí tuto neděli v pražském klubu 007 na Strahově. Den předtím se představí ve Vsetíně. Na obou koncertech dále vystoupí Fuk a Porkeria.

Zpěvák Warhead Jun

Článek

Warhead, kteří se dali dohromady v roce 1990 v Kjótu, potvrzují, že Japonci jsou extrémní nejen v oblasti noise a industriální elektroniky, ale i v punku. Pro Warhead je typický brutální sound k nepoznání zkreslených kytar, mnohdy přecházejících v kvílející vazby, i hysterický zpěv frontmana Juna. Kapela, čerpající z agresivního punku počátků osmdesátých let, se přitom nezřekla písňové formy s refrény.

I když během let trochu zvolnili tempo, na údernosti a zvukové agresivitě se to neprojevilo. Japonský punk a japcore jsou možná méně známé než japonská alternativa, ale také jsou až na ostří a pohybují se mezi řádem a totálním chaosem.

Před Warhead vystoupí Fuk, což je kapela vedená Gabbou z Chaos UK, kteří byli dalšími představiteli stylu předznamenávajícího crust/grind. I oni jsou navztekaní a nekompromisní, i když mají přehlednější zvuk.

Během večera vystoupí ještě Porkeria, kterou dali dohromady členové Bastard Sons of Apocalypse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám