Hlavní obsah

Filmové premiéry: Ve stínu, Druhá šance, Resident Evil: Odveta a Je to jen vítr

Právo, Věra Míšková

Film scenáristy Marka Epsteina a režiséra Davida Ondříčka Ve stínu je kombinací detektivky a politického thrilleru. Nový film Meryl Streepové Druhá šance je příběh manželství po 31 letech. T-virus společnosti Umbrella dál devastuje zbytky lidské civilizace ve filmu Resident Evil: Odveta. Drama Je to jen vítr je obrazem života jedné rómské rodiny.

Upoutávka na film Ve stínu (v kinech od 13.09.2012) Video: Falcon

 
Článek

Ve stínu

Foto: Falcon

Filmové premiéry

V bývalém Československu 50. let se odehrává napínavý kriminální příběh. Kapitán Hakl vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování major Zenke z NDR, pod jehož vedením se vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty. Na vlastní pěst pokračuje ve vyšetřování. Může jediný spravedlivý obstát v boji s dobře propojenou sítí komunistické policie?

Ve stínu, ČR/SR/Polsko/Izrael, kriminální drama, 106 min., režie: David Ondříček, hrají: Ivan Trojan, Sebastian Koch, Soňa Norisová, Marek Taclík, David Švehlík a další.

Druhá šance

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Kay a Arnold jsou spolu 31 let a to už je trochu nuda. On je sice celkem spokojený, ale ona je nešťastná, chtěla by se s mužem víc sblížit a prožívat zase opravdový vztah.

Upoutávka na film Druhá šance (v kinech od 13.09.2012) Video: Bontonfilm

Kay jednoho dne náhodou narazí na knihu vedoucího manželské poradny a rozhodne se ho navštívit. Arnold nakonec sice nerad, ale souhlasí. Oba manželé se pak snaží držet doktorových rad, což ale přináší leckdy situace spíše komické, protože jeho neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti. Po nějaké době si ale začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu.

Druhá šance, USA 2012, komedie, 100 min. režie: David Frankel, hrají: Meryl Streepová, Tommy Lee Jones, Steve Carell a další.

Resident Evil: Odveta

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Poslední naděje lidstva, Alice, se probouzí v srdci nejzabezpečenější základny společnosti Umbrella. Po ohromujícím útěku z tohoto rozsáhlého a špičkově vybaveného komplexu, se na své pouti postupně probíjí Tokiem, New Yorkem, Moskvou a Washingtonem. Vše vrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda.

Upoutávka na film Resident Evil: odveta (v kinech od 13.09.2012)Video: Falkon, .

Resident Evil: Odveta, USA 2012, akční sci-fi horor 117 min. režie: Paul W.S. Anderson, hrají: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Kevin Durand, Sienna Guillory, Bingbing Li a další.

Je to jen vítr

Foto: Artcam

Filmové premiéry

Film zachycuje jeden den v životě romské rodiny kdesi na okraji malého městečka. Otec je za prací v Kanadě. Matka má dvě zaměstnání a stará se o svého nemocného otce. Dcera chodí do školy a syn se toulá po okolí. Všechny spaluje napětí, způsobené množícími se útoky. Nad městem padá tma a nocí se nesou podivné zvuky. Je to jen vítr?

Upoutávka na film Je to jen vítr (v kinech od 13.09.2012)Video: Artcam

Je to jen vítr, Maďarsko / Německo / Francie, 2012, drama, 87 min, režie: Benedek Fliegauf, Hrají: Katalin Toldi, Gyöngyi Lendvai, Lajos Sárkány, György Toldi, Gyula Horváth

Reklama

Výběr článků

Načítám