Hlavní obsah

Před "Red Hoty" zahrají Charlie Straight a britští A.A.A.K.

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Red Hot Chili Peppers si vybrali pro svůj pražský koncert 27. srpna dvě předkapely. Zahrají před nimi uznávaní popoví mladíci Charlie Straight a britská skupina A.A.A.K.

Článek

Charlie Straight je česká skupina inspirovaná současným britským popem, která vznikla v roce 2006. Albert Černý (zpěv, kytara), Michal Šupák (klávesy, akordeon, vokály), Honza Cienciala (basová kytara) a Pavel Pilch (bicí) mají rádi kapely jako Coldplay či Radiohead a zpívají zásadně anglicky. Dostali již tři ceny Anděl a cenu MTV v kategorii Best Czech/Slovak Act 2010 a 2011.

Britští A.A.A.K. neboli As Able As Kane hrají od osmdesátých let. Pocházejí z Manchesteru a jejich tvorbu ovlivnili Laibach, The Young Gods, Front 242 nebo Nitzer Ebb. V devadesátých letech se rozpadli, ale roku 2010 se překvapivě vrátili ke koncertní činnosti.

Foto: Live Nation

Red Hot Chili Peppers

Slavná americká sestava Red Hot Chili Peppers přijede 27. srpna do Synot Tip Arény (stadión Slavie) v rámci evropského turné k albu I’m With You Tour. Ceny vstupenek se pohybují mezi 1490 a 2490 Kč.

Skupina rozvinula svůj originální styl vycházející z funku i rocku už koncem osmdesátých let. Světovou proslulost jim přineslo album Blood Sugar Sex Magic z roku 1991. Právě na něm vyšly nezapomenutelné kousky jako Give it Away, Suck My Kiss, If You Have to Ask, Under The Bridge a samozřejmě Blood Sugar Sex Magic, který dal celému albu název. Podařené a zvukově drsné bylo i album One Hot Minute. Novější desky Californication, By the Way či Stadium Arcadium se snažily být spíše komerčně rádiové.

Reklama

Výběr článků

Načítám