Hlavní obsah

Do Prahy míří hiphopoví Roots

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z nejinvenčnějších amerických hiphopových skupin The Roots vystoupí v úterý v pražském Lucerna Music Baru. Roots patří k legendám, protože staví na živé hudbě, ve které využívají hodně jazzových prvků včetně improvizace.

Foto: Profimedia.cz

Roots na koncertě v Barceloně

Článek

Roots byli od svého vzniku před čtvrtstoletím výjimkou ve světě rapu. Vsadili na živou hudbu, přičemž si zachovali typické atributy žánru, což ukazuje jak bubnování Ahmira „?uestlove“ Thompsona, tak rap Tariqa „Black Thought“ Trottera. Tito dva stáli v roce 1987 u kolébky filadelfského souboru.

Dalším dlouholetým členem je hráč na kávesy Kamal Gray. Až v novém tisíciletí přišli percussionista F Knuckless, kytarista Captain Kirk a hráč na suzafon Tuba Gooding jr.

Skupina získala celkem čtyři ceny Grammy, první v roce 1999 za píseň You Got Me z nejúspěšnějšího alba Things Fall Apart. Další tři jim přinesla v roce 2010 spolupráce se zpěvákem Johnem Legendem.

Koncert není jen pro fanoušky rapu a hip hopu, kapela má podobně klíčový vliv na moderní jazzovou rytmiku jako trio Medeski, Martin a Wood.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám