Hlavní obsah

CocoRosie se vrací do Prahy

Praha

Přední představitelky amerického freak folku, sesterské duo CocoRosie vystoupí 27. července v pražské Arše. Sestry Sierru a Biancu Casadyovy doprovodí v pražském Divadle Archa skupina indických hudebníků Rajasthan Roots a beatboxer TEZ.

Foto: Divadlo archa/Marc Ruellan

CocoRosie

Článek

Hudba sester je nezařaditelná, folk se v ní snoubí s levnou elektronikou i operním zpěvem, kňourání a šeptáním, přičemž ve zvuku hraje významnou roli harfa. Spojení s indickými hudebníky ze skupiny Rajasthan Roots ještě rozšiřuje záběr CocoRosie a zdůrazňuje kontrast mezi prvky z odlišných světů. Výsledkem je tajuplně snová atmosféra jako z jiného světa, ve kterém běží čas pomaleji a neplatí zavedená pravidla.

Foto: Divadlo archa/Jair Sfez

CocoRosie

Zaznít by ale měl i nový singl We Are On Fire, který natočily s kapelou Dave Sitek a s Antonym Hegartym, který se podílel a zpívá i ve skladbě Tearz For Animals.

CocoRosie vydali svůj debut La Maison de mon Rêve v roce 2004. Jejich druhá deska Noah´s Ark, na které spolupracoval i Antony Hegarty, vyšla o rok později. V roce 2007 vydaly CocoRosie své třetí album The Adventures of Ghosthorse and Stillborn. Album Grey Oceans z roku 2010 vznikalo téměř tři roky v Buenos Aires, Paříži, Berlíně, New Yorku a Melbourne. V té době také vystoupily v Praze, kde zaujaly. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám