Hlavní obsah

Nová DVD: Krokodýl Dundee, Bláznivá střela, Policajt v Beverly Hills a Flashdance

Právo, Věra Míšková

V Retro edici vychází na DVD komediální událost roku 1986 Krokodýl Dundee, Bláznivá střela - Z archivů policejního oddělení s Leslie Nielsenem v hlavní roli, smršť akčních kousků rozjíždí Policajt v Beverly Hills a milovníky hudebně tanečních filmů potěší Flashdance.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Krokodýl Dundee

Foto: Magic Box

Krokodýl Dundee

Michael J. „Krokodýl” Dundee je svérázný Australan, který loví krokodýly holýma rukama, vodního buvola přinutí k poslušnosti pouhým pohledem a kohokoliv přepije téměř k smrti. Nyní se ale musí podrobit drsné zkoušce – vydat se až do samotného New Yorku. Krásná ambiciózní reportérka Sue Charltonová tak nakonec získá víc než jen příběh o „zajímavém protinožci“, protože tomu se zatím podaří obrátit vzhůru nohama celé město.

Krokodýl Dundee, Austrálie 1986, romantický/komedie/dobrodružný, 94 min., režie: Peter Faiman, hrají: Paul Hogan, Linda Kozlowski, David Gulpilil, Reginald VelJohnson, Mark Blum a další.

Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení

Foto: Magic Box

Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení

Tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli a v jejich čele stojí Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem. Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presleyová, O. J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav.

Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení, USA 1988, akční komedie, 81 min., režie: David Zucker, hrají: Leslie Nielsen, Priscilla Presleyová, George Kennedy, Ricardo Montalban, O. J. Simpson, Susan Beaubianová, Nancy Marchandová a další.

Policajt v Beverly Hills

Foto: Magic Box

Policajt v Beverly Hills

Eddie Murphy se jako protřelý detroitský polda Axel Foley pořádně zapotí, když ho stopy vraha jeho nejlepšího kamaráda zavedou do Beverly Hills. Jenže brzy zjistí, že se svým divokým stylem do zdejšího policejního týmu nezapadne. Vedení mu přidělí dva kolegy, kteří mají dohlédnout na to, aby se věci nevymkly kontrole. Axelovu honbu za spravedlností s oběma škrobenými detektivy v patách provází smršť nedorozumění.

Policajt v Beverly Hills, USA 1984, akční/komedie, 101 min., režie: Martin Brest, hrají: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Lisa Eilbacherová, Ronny Cox, Steven Berkoff, James Russo, Jonathan Banks a další.

Flashdance

Foto: Magic Box

Flashdance

Odhodlaná kráska, osmnáctiletá Alex Owensová, pracuje ve dne jako svářečka, v noci pak tančí v místním baru. Film rezonuje hudbou 80. let včetně tehdejších hitů „Flashdance-What a Feeling“ v podání Irene Cary a „Maniac“, který nazpíval Michael Sembell. Film je příběhem Alexina boje za nezávislost a její trnité cesty za láskou a snem studovat na Pittsburgské taneční konzervatoři.

Flashdance, USA 1983, hudební/taneční/romantický, 91 min., režie: Lyne Adrian, hrají: Jennifer Bealsová, Michael Nouri, Lilia Skala, Sunny Johnson, Kyle T. Heffner, Lee Ving, Ron Karabatsos, Belinda Bauerová a další...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám