Hlavní obsah

Hornické muzeum Příbram zve na prohlídku za korunu

Právo, kft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Hornické muzeum Příbram každoročně spolupořádá tradiční hornickou prokopskou pouť, která se letos uskuteční v neděli 8. července. Letos umožní prohlídku všech svých unikátů za symbolickou jednu korunu.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Charakteristické budovy patřící Ševčinskému dolu.

Článek

„Tento den nabídne muzeum prohlídku všech svých expozic v areálu dolu Anna, Vojtěch i Ševčinský za symbolickou jednu korunu. Pro návštěvníky jsou připraveny jízdy důlním vláčkem v Prokopské štole, fárání na tzv. Wasserlauf, prohlídka podzemí vodního kola Drkolnov s jízdou na 51 metrů dlouhé skluzavce, projížďka povrchovým vláčkem mezi Ševčinským a Vojtěšským dolem a spousta dalších zajímavostí i novinek,“ řekl Právu ředitel Hornického muzea Příbram Josef Velfl.

Slavnostní zahájení se uskuteční ve 12 hodin. Hlavní program v areálu Ševčinského dolu pak začne v neděli ve 14 h fanfárami Souboru svatohorských trubačů a poté bude následovat divadelní scénka s názvem Legenda o svatém Prokopovi, v úsměvném podání šermířů ze skupiny Adorea. Jejich vystoupení je věnováno 180. výročí zaražení březohorské jámy Prokop, nejhlubší v revíru a třetí nejhlubší v ČR.

Ve 14.30 se rozezní nádvořím Ševčinského dolu hornické písně v podání Cechu příbramských horníků a hutníků. Od 15 hodin je na programu komedie Divadla klauniky Brno Bolka Polívky s názvem Don Quijote de la Ancha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám