Hlavní obsah

Blíží se Rock for People, už v pondělí přijíždí první návštěvníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock for People v Hradci Králové začíná v úterý 3. července tradičním večírkem pro nedočkavé, ale už v pondělí odpoledne se tam sjíždějí první návštěvníci. Stanová městečka se otvírají v pondělí od 14:00, samotný festival bude všem přístupný až v úterý odpoledne. Informoval o tom mluvčí festivalu Jiří Hlinka. Akce potrvá do 6. července.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Stanová městečka se otvírají v pondělí od 14:00, samotný festival bude všem přístupný až v úterý odpoledne.

Článek

Množství fanoušků, kteří již dlouho avizují svůj pondělní příjezd, se nemusí obávat, že zůstanou bez kulturního vyžití. Scéna s názvem Hospůdka stage nabídne už v pondělí koncerty kapel High Society, Check Point a Rattle Bucket.

"Pro návštěvníky, kteří se přijíždějí aklimatizovat, začíná festival v podstatě už v pondělí," řekl spolupořadatel Rock for People Michal Thomes.

V první oficiální festivalový den ve středu 4. července zahrají například The Prodigy, o den později vystoupí Faith No More a závěrečný den ozdobí mimo jiné skupina Architects. Festivalový program má přes 250 položek. Rock for People ke svým osmnáctým narozeninám nabídne větší koncentraci zahraničních hvězd než v předchozích ročnících. Pořadatelé pozvali i skupiny, které se festivalu s úspěchem zúčastnily i v minulých letech, například Enter Shikari, The Kooks, The Subways nebo Flogging Molly.

Bude posílena doprava, přeplněné autobusy nehrozí

Pořadatelé sní o návštěvě 30 000 lidí, loňského 17. ročníku se podle nich zúčastnilo 28 500 diváků.

"Město je na nápor dobře připraveno. Na situaci na silnicích dohlédnou policisté a strážníci, dopravní podnik výrazně posílí dopravu mezi terminálem a letištěm. Přeplněné autobusy na běžných městských linkách by proto hrozit neměly," sdělil Martin Černý z kanceláře primátora Hradce Králové.

Organizátoři jsou připraveni i na avizované teplé počasí. Mají přes 12 000 míst krytých před sluncem i eventuální přeháňkou.

Rozšíří se parkovací místa včetně kempu, kde budou moci zájemci parkovat přímo u svého stanu. Zůstanou sprchy v areálu i koupání v nedalekém rybníku. Návštěvníky čeká rozšířená kyvadlová autobusová doprava z letiště do Hradce Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám