Hlavní obsah

Designér Avatara se pustí do řecké mytologie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Theseus, akční trikovou podívanou, začal připravovat designér Joseph C. Pepe, který se podílel na Avatarovi, a bulharský režisér Javor Gardev.

Článek

Theseus vychází z řecké mytologie a bude nepochybně plný monster. Ústřední hrdina musí porazit bájného minotaura a setká se s řadou dalších mýtických bytostí, takže se dá očekávat něco jako Avatar/Souboj titánů v modernějším hávu roku 2012. Projekt financuje společnost Kalliope Films.

Režisér Gardev se proslavil debutem Zift (2008), jenž získal v zahraničí několik cen, například cenu pro nejlepšího režiséra na moskevském filmovém festivale.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Javor Gardev

Pro Thesea získal Josepha C. Pepeho, designéra z Avatara Jamese Camerona, a vizuální efekty mu zajistí zkušený Korey Cauchon (Spider-Man 2, Sucker Punch). V současnosti ještě není známo ani jedno jméno z hereckého obsazení - zřejmě se nedá čekat drahá hollywoodská hvězda, neboť žádné velké hollywoodské studio na filmu nespolupracuje. Rozpočet zatím zveřejněn nebyl.

Kalliope Films vyrábějí také film Hansel and Gretel 3D, což bude další high-tech pohádka (v podstatě akční Jeníček a Mařenka).

Reklama

Výběr článků

Načítám