Hlavní obsah

Rolling Stones jednají o desce a světovém turné v roce 2013

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jisté, že letos se už žádné turné k 50. letům existence The Rolling Stones nestihne, v červenci se ale mají členové jedné z nejstarších skupin světa sejít v Londýně a dohodnout se nejen na velkém turné, ale i na studiové desce.

Článek

Ačkoliv se letos nedá stihnout turné, neznamená to, že by "Stouni" nechtěli ke svému výročí zahrát. Uvažují teď o jednom magakoncertu. Příští rok by se mohlo podařit plnohodnotné turné.

Letos si už spolu zazkoušeli v New Yorku, koncert je ale pořád daleko. V Londýně má být jasněji. "Je to všechno hrozně tajné, pojedu do Londýna a zjistím víc," řekl kytarista Keith Richards magazínu RollingStone.

Zajímavá je i otázka nové studiové desky, protože skupina žádnou nenatočila od roku  2005 (A Bigger Bang). Všichni se mezitím věnovali sólo projektům, jakoby se jim do studia moc nechtělo.

"Promluvíme si o tom v červenci a uvidíme. Rád bych si sepsal nějaké písničky a viděl, co vlastně máme," poznamenal kytarista, který prý nepochybuje o tom, že si napíše pár tracků ve dvojici s Mickem Jaggerem. Nejmenované zdroje uvedly, že kytarista na tom není nejlépe se zdravím a zřejmě se obává, že náročné cestování po celém světě nezvládne. Richardsovi je osmašedesát let, stejně jako Micku Jaggerovi.

Reklama

Související články

Rolling Stones oslaví 50. výročí koncerty

Legendární britská skupina Rolling Stones zřejmě uspořádá několik koncertů při příležitosti 50. výročí své existence. V rozhovoru pro pondělní vydání německého...

Rolling Stones Václava Havla milovali

Hned po sametové revoluci to byla nejenom mladá demokracie, ale také osobnost Václava Havla, které lákaly světová hudební esa do Prahy. Slavná britská skupina...

Výběr článků

Načítám