Hlavní obsah

Leonardova Dáma s hranostajem je vystavena na polském Wawelu

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný portrét Cecilie Galleraniové, mistrovské dílo Leonarda da Vinciho, je opět k vidění v Krakově, a to na speciální výstavě v Královském zámku Wawelu. Během posledních dvaceti let malbu viděly milióny lidí na celém světě a obraz pojištěný na 300 miliónů eur (7,5 miliardy korun) putoval dva roky nepřetržitě po Evropě – byl v Římě, Budapešti, ve Varšavě, Madridu, Berlíně nebo Londýně. Díky tomu je dnes Cecilie Galleraniová stejně známá jako Mona Lisa.

Foto: Profimedia.cz

Polský hrad Wawel

Článek

Na Wawelu bude Dáma s hranostajem až do té doby, kdy se po renovaci otevře Muzeum nadace Czartoryských v polském Krakově. Výstava je otevřena denně kromě pondělí, v létě od 9.30 do 17 hodin a v zimě od 9.30 do 16 hodin.

Počet diváků v místnosti, kde je Leonardo vystaven, je omezen na pouhých dvacet osob, což prakticky znamená, že v turistické sezóně krásnou Cecilii řada zájemců asi vůbec neuvidí. Dostat se k ní bude zřejmě malý zázrak.

Foto: Profimedia.cz

Dáma s hranostajem od Leonarda da Vinci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám