Hlavní obsah

Střihavka muzikálový

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbírku písniček z muzikálů a filmů natočených od počátku devadesátých let minulého století až dodnes vydal pod titulem Muzikál a film Kamil Střihavka.

Článek

Střihavka se nejdříve zapsal do myslí lidí především jako hard-rockový zpěvák s úžasným rozsahem a elektrizujícím chraplákem. Kdysi dokonce koketoval s metalem, nicméně postupně se přesunul do českých muzikálů. Fanoušci BSP asi poněkud úpí, když je tento excelentní hlas využíván k interpretaci věcí od dvojky Soukup-Osvaldová či dokonce od Noida. Michal Pavlíček a Ota Balage s ním dokázali dělat zajímavější a rafinovanější věci, ale toto CD se týká muzikálu.

Z těch lepších je zastoupen třeba Jesus Christ Superstar - klasika všech klasik, Střihavkově podání nelze nic vytknout. Velmi slušné jsou ukázky z muzikálu Excalibur, na němž se podíleli Michal Pavlíček, Vlastimil Třešňák a Jan Sahara Hedl.

Pozoruhodným zážitkem je píseň z muzikálu Rusalka, což je jakýsi pop-jazzový Antonín Dvořák. Melodie nádherná, úprava nenásilná. Na druhou stranu se sem dostaly i poněkud zbytečné balady hlavně z dílny Ondřeje Soukupa (muzikál Elixír života), jež zápasí s banalitou, a ještě horší díla Václava Noida Bárty, například mimořádně nudná Je to jen sen z muzikálu Němcová.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám