Hlavní obsah

Ostravský festival nabídne divadelní scénu, přijede i Hrdý Budžes

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival uvnitř festivalu. I tak by se dal charakterizovat program divadelní scény, která bude tradičně součástí festivalu Colours of Ostrava, jehož jedenáctý ročník se uskuteční v červenci v nových prostorách Dolní oblasti Vítkovic.

Foto: ColoursofOstrava

Z představení Hrdý Budžes

Článek

Kompletní program divadelní scény pořadatelé zveřejnili ve čtvrtek. „Letošní nabídka divadel bude opět žánrově velmi široká – od hereckého koncertu Barbory Hrzánové přes současný tanec, improvizaci, loutkové divadlo až po pohádky pro děti,“ sdělil dramaturg divadelní scény Jiří Moravčík. Představení se odehrají v novém areálu na dvou místech. „Technicky náročnější v sále Plynojemu, komornější pak v jedné z budov dolu Hlubina,“ dodal.

Návštěvníci letošních Colours of Ostrava uvidí například představení Muži režisérky Adély Laštovkové Stodolové a režijní dvojice SKUTR, syrové a živočišné představení současného tance Brut našeho předního souboru NANOHACH, společné představení herečky Anny Polívkové a tanečního souboru VerTeDance Případy Dr. Toureta a také herečku Barboru Hrzánovou v kultovní inscenaci Hrdý Budžes Divadla A. Dvořáka v Příbrami.

Na programu bude také první českoslovinská loutková soap opera s hudbou skupiny ABBA Back to Bullerbyn souboru Divadlo Športniki & LG Maribor, otevřený divadelně-hudební improvizační večer Stand´artní kabaret Divadla VOSTO5 a loutková pohádka Červená Karkulka aneb Tanečnice souboru THeatr ludem.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi hlavní headlinery patří Björk, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám