Hlavní obsah

V Teorii velkého třesku si zahraje fyzik Stephen Hawking

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesor Stephen Hawking, který je považován za jednoho z největších fyziků, si zahraje v seriálu. Epizoda sitkomu Teorie velkého třesku se bude vysílat příští měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Stephen Hawking

Článek

Stephen Hawking se v seriálu setká se Sheldonem, aktuálně asi nejpopulárnější seriálovou postavou nejen v Americe. Autoři už dlouho usilovali o to, aby se slavný vědec v seriálu objevil, ale jeho špatný zdravotní stav to až doteď neumožňoval. Před časem už hostoval v seriálu Simpsonovi. Také pracoval na televizní sérii Brave New World pro Channel 4, která se zabývala vědou.

Těžce nemocný Hawking nemůže chodit ani normálně mluvit, proto používá software, který jeho myšlenky převádí do lidské řeči (nejedná se ale o robotický hlas, který používal v minulosti). Letos se dožil sedmdesáti let.

Teorie velkého třesku z dílny Chucka Lorreho je v americké televizi druhým nejsledovanějším seriálem (první je a Dva a půl chlapa). Jeho hrdinové, mladí nesmělí vědci, mají problémy v komunikaci s ostatními lidmi, zejména pak s opačným pohlavím, a navíc musí vydržet s nesnesitelným a labilním kolegou Sheldonem Cooperem, který se považuje za největšího žijícího génia a pohrdá celým světem.

V seriálu už hostovali známí sci-fi herci (Wil Wheaton, Leonard Nimoy) i vědci (George Smoot, Brian Greene).

Reklama

Výběr článků

Načítám