Hlavní obsah

Nové knihy - Michal Sýkora, Helle Helle, Tasmina Perryová, Alison Weirová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky zahajujeme detektivním příběhem literárního vědce a pedagoga Miloše Sýkory a pokračujeme románem současné dánské autorky Helle Helle. Mezi britskou smetánku zavede Tasmina Perryová a do vzdálenější historie pak dobře známí britští autoři Alison Weirová a C. J. Sansom. Záhadu Ludvíka Bavorského z konce devatenáctého století připomene americký prozaik Chris Kuzneski. Ctitelé thrillerů si přečtou knihy Brita Lee Childa, Ira Kena Bruena i amerického veterináře Jamese Rollinse.

Článek

Michal Sýkora:

Případ pro exorcistu

Nové knihy

Komisařka Marie Výrová řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se snad mrtvá obětí nepovedeného exorcismu? Stopy nečekaně vedou do prostředí olomoucké univerzity, které autor důvěrně zná. Případ se komplikuje a přibývají další mrtví. Detektivní román je postaven na detailní znalosti prostředí hanáckého venkova, univerzitního života i pravidel detektivního žánru.

Paseka, 254 stran, 269 Kč

Helle Helle:

Na dně

Nové knihy

Příběh začíná na opuštěné autobusové zastávce jednoho z dánských ostrovů, kam se nazdařbůh vydá hlavní hrdinka, dvaačtyřicetiletá spisovatelka, v touze po místě, kde by si mohla pěkně poplakat. Před blížící se vichřicí ji zachrání John a Půťa, svérázná dvojice místních obyvatel, nerozpakujících se přijmout ženu pod vlastní střechu, ale rovněž ji po svém začlenit do rutiny vlastního každodenního života. Není to idyla, jde o mnohovrstevnaté drama provázené řadou otázek, jejichž zodpovězení ponechává autorka na čtenáři. Lze zapřít to, kým jsme doposud byli, a začít skutečně znovu?

Paseka, přeložila Helena Březinová, 160 stran, 195 Kč

Alison Weirová:

Zajatá královna

Nové knihy

Píše se rok 1152 a krásná třicetiletá žena s nepočetným doprovodem ujíždí po území dnešní Francie na jih. Nechává za sebou korunu, dvě malé dcerky a rozpadlé manželství s francouzským králem Ludvíkem VII., který připomínal spíš mnicha než světského panovníka. Ženou je akvitánská vévodkyně Eleonora a jde jí o návrat do vlastních rozsáhlých držav a o sňatek s mužem, jehož miluje – s Jindřichem Plantagenetem. Tomu je osudem určeno, aby se proslavil coby anglický král Jindřich II. Jejich svazek se zakládá na tělesné přitažlivosti, jde údajně o nejnechvalněji známé bouřlivé manželství v dějinách.

BB art, přeložil Zdeněk Hron, 472 stran, 299 Kč

C. J. Sansom:

Rozpuštění

Nové knihy

Detektivní román ze 16. století, z doby krále Jindřicha VIII. Thomas Cromwell mu pomáhá zbavit se nepohodlné manželky, stát se hlavou reformované církve a získat majetek mocných římskokatolických klášterů. Doba je bouřlivá a přeje novým zákonům, ziskuchtivým trikům a špehům státní moci. Do tohoto rámce je zasazen příběh vraždy královského vyslance v jednom z klášterů, kterou vyšetřuje reformistický právník Mathew Shardlake. Ten se bludištěm dalších vražd, nejasných stop a spletitých motivů pomalu propracuje nejen k překvapivému řešení, ale i k novému pohledu na vše, čemu v životě věřil.

BB art, přeložil Antonín Otáhal, 392 stran, 99 Kč

Chris Kuzneski:

Utajená koruna

Nové knihy

V bývalém nacistickém bunkru v Bavorsku je objeveno několik beden a v nich listiny oražené černou labutí, znakem krále Ludvíka Bavorského. Jeho smrt byla záhadou. Roku 1886 ho vlastní vláda prohlásila za šílence a sesadila z trůnu, den nato ho našli mrtvého v jezeře Starnberg. Byl zavražděn, nebo spáchal sebevraždu? Objev ztracených dokumentů vynáší na světlo šokující historické souvislosti. Úkolem hrdinů je dokumenty chránit, ale brzy se ocitnou v tuhém boji s neznámým nepřítelem, který je hodlá stůj co stůj zabít.

Jota, přeložil Jan Kozák, 376 stran, 348 Kč

Tasmina Perryová:

Zlatokopky

Nové knihy

Na scéně je Karin, nejatraktivnější příslušnice londýnské smetánky, a miliardář Adam Gold, který by se mohl stát jejím nejcennějším módním doplňkem. Pak je tu Molly, stárnoucí supermodelka osmdesátých let, jejíž jedinou touhou je dostat se zpátky do nejvyšších pater high society, kam patří. Ještě Summer, Mollyina mladá krásná dcera, poháněná snahou vymanit se ze stínu panovačné matky. A konečně Erin, Adamova osobní asistentka, která chce skoncovat s usedlým venkovským životem. Londýn, Monte Carlo, italské jezero Como, švýcarský Svatý Mořic nebo ostrov St. Barts v Karibiku, to jsou místa, kam zavádějí Zlatokopky.

BB art, přeložila Barbora Hrušková, 432 stran, 99 Kč

Lee Child:

Nemáš co ztratit

Nové knihy

Na scéně je opět Jack Reacher, neohrožený bývalý vojenský policista, který se jen tak před něčím nezastaví. Přitom mu osud klade do cesty jednu nebezpečnou situaci za druhou. Nemá práci, nemá adresu, nemá zavazadla. Jeho jediným majetkem je tvrdohlavá zvědavost. Dostane se do dvou malých měst uprostřed pustiny v Coloradu, jmenují se Hope a Despair. Mezi nimi neleží nic jiného než třicet kilometrů pusté silnice. Co však děsí obyvatele, že se chtějí Reachera co nejdřív zbavit? Nic to není platné, právě on odhalí spiknutí související s jedním z největších amerických skandálů.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 376 stran, 99 Kč

Ken Bruen:

Kněz

Nové knihy

Nové Irsko se utápí v penězích a vlastní chamtivosti. Lidé přestali dávno hledat útěchu v lůně katolické církve. Ale vražda otce Joyce, jemuž ve zpovědnici galwayského kostela kdosi usekl hlavu, otřese i těmi nejotrlejšími. Hrdina detektivního románu Jack Taylor se ještě neoklepal z těžkého traumatu, ale nabídka nové práce mu dává šanci začít znovu. Zároveň mu zcela nečekaně svitne naděje na vyplnění marného snu – na získání rodiny. Tajuplná směsice exorcismu, neodbytného pronásledování a nečekaného okouzlení ho vláká do vražedné pavučiny temných spiknutí. A na každém kroku ho provází přízrak mrtvého dítěte.

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 224 stran, 229 Kč

James Rollins:

Poslední orákulum

Nové knihy

SIGMA Force musí bojovat proti skupině šílených vědců, kteří zahájili bioinženýrský projekt schopný vyhladit celé lidstvo. Vše začíná tím, že ve Washingtonu umírá v náručí velitele Graye Pierce bezdomovec zasažený kulkou. V ruce svírá minci mířící až k věštírně v řeckých Delfách. Po ní pátrají nemilosrdní zabijáci a Pierce zjišťuje, že artefakt je klíčem ke spiknutí, jež se datuje do časů studené války, a ohrožuje samotné základy lidstva. Vědci nalezli způsob, jak proměnit autistické děti s nezvyklými schopnostmi, matematické génie, statistické kouzelníky a vynikající myslitele v něco mnohem významnějšího a děsivějšího, to vše v naději na stvoření světového proroka nového tisíciletí.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 392 stran, 99 Kč

Steve Dillon, Garth Ennis:

Preacher 9. - Alamo

Nové knihy

Zdá se, že se historie soubojů v komiksovém podání opět opakuje. Zase bude v malém městě na jihu Texasu vzdorovat hrstka statečných obrovské přesile. Na jedné straně bývalý kazatel, na druhé straně mocná organizace Grál. Nebude to zrovna férový boj… a pro mnoho hrdinů to bude boj poslední. Nikdo není v bezpečí. Ani Jesse Custer, ani Cassidy, ani Herr Starr, ani Tulip, ani Bůh. Upíři, spasitelé, vraždící svatí, náboženští vůdci, andělé i odporné ksichty… všechny postavy se tu vracejí, aby zakončili svou pozemskou pouť.

BB art, přeložil Štěpán Kopřiva, 232 stran, 599 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám