Hlavní obsah

Záhadný svět Susan Boylové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Susan Boylová je zpěvačka s pozoruhodně silnými výškami a zvláštním vkusem na repertoár. Žije si prostě ve svém světě, do kterého je těžké vidět.

Foto: Profimedia.cz

Britská zpěvačka Susan Boylová

Článek

Susan se v roce 2009 zapsala do mediálních dějin jako největší podivín soutěže Britain's Got Talent. Překvapila bizarním zjevem a kvalitním podáním písně I Dreamed a Dream - brzy tu bylo debutové album se stejným názvem, které se prodávalo jako o život.

Susan je i po dvou letech v oboru pořád tak trochu ulítlá. Na albu Someone to Watch Over Me zpracovala tu nejpodivnější směsici. Po svém si zpívá soulovou Unchained Melody, syntezátorově popovou Enjoy the Silence nebo jazzy baladu Lilac Wine, kterou si možná pamatujete od Niny Simone a nověji od Jeffa Becka.

S originály to nemá mnoho společného, převedením do boylovského světa se z písní mnoho ztratilo (zejména ubylo dramatičnosti) a třeba Unchained Melody přišla o emoce. Zpěvačka vyprodukovala převážně nevzrušivou kulisovou hudbu, přesto má album své světlé okamžiky.

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Výběr článků

Načítám