Hlavní obsah

Pražskou přednášku dalajlamy lze sledovat online

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tibetský duchovní vůdce navštíví příští týden Prahu, kde se zúčastní několika akcí. Jeho veřejnou přednášku můžete navštívit v neděli 11. prosince ve 13.30 v Kongresovém centru. Kdo nemůže do Prahy, má pohodlnou možnost sledovat přednášku na internetu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tibetský duchovní vůdce dalajlama

Článek

Veřejná přednáška nejvyššího duchovního představitele Tibetu, Jeho Svatosti dalajlamy, má název Hledání štěstí v nejistém světě. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro od 28. listopadu 2011. Cena je 300 Kč a výtěžek z prodeje vstupenek bude, po odečtení provozních nákladů, použit na podporu školy Gyalten v Tibetu prostřednictvím občanského sdružení M.O.S.T. Přednášku bude možné sledovat zdarma na stránkách nadace Forum 2000 (www.forum2000.cz).

Dalajlama se narodil v Tibetu v roce 1935 a většinu života strávil v exilu. Utekl před čínskou armádou, která v padesátých letech po násilných střetech s Tibeťany včetně bombardování klášterů a vraždění a mučení civilistů obsadila celý Tibet. (Podrobnosti o tehdejších událostech podává např. publikace Mikela Dunhama Buddhovi bojovníci). Dalajlama pobývá převážně v indické Dharamsale nebo cestuje. Celý život přednáší, je autorem mnoha knih a držitelem Nobelovy ceny za mír z roku 1989.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám