Hlavní obsah

Nové knihy - Potterová, Mooreová, Sichinger, Cusslerovi i Veitch a Anderson

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden nabízí všehochuť žánrů. Romantické čtení Američanky Alexandry Potterové i britské novinářky a spisovatelky Jane Mooreové. Pozornost si zasluhuje druhá kniha českého vítěze soutěže Knižního klubu z roku 2008 Martina Sichingera. Do doby Jindřicha VIII. zavede britská prozaička Alison Weirová, kniha její kolegyně Mary Wesleyové zase do Británie po 2. světové válce.

Článek

Alexandra Potterová:

Není přání jako přání

Je to nová Bridget Jonesová? Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouzelného proutku skutečně začíná měnit a život se rozjasňuje. Když však do života zasáhne nečekaná a vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na čarovný vřes zapomenout a ujasnit si priority.

Radioservis, přeložila Dagmar Brejlová, 310 stran, 249 Kč

Jane Mooreová:

Láska je ve vzduchu

Cam Simpsonová vede s přítelem Deanem pohodlný klidný život, v němž nechybí kamarádství a pocit bezpečí. Vždyť Dean má všechny vlastnosti, které ženy zpravidla u mužů hledají. Je oddaný, mužný a velkorysý. Jenže po šesti letech společného soužití má pocit, že cosi mezi nimi odplynulo. Cam potřebuje změnu a vyrazí s kamarádkami na dovolenou na Tenerife, kde potkává svobodného otce Toma. Nastal čas zeptat se sama sebe: Mám se spokojit s panem Dost Dobrým, nebo riskovat vše pro pana Možná Toho Pravého?

BB art, přeložila Radmila Damová, 304 stran, 249 Kč

Martin Sichinger:

Smrt krále Šumavy

Na konci léta 2010 dvanáctiletý Tomáš odjíždí se svými rodiči na samotu poblíž Kvildy. Stejně jako jeho otce ho fascinuje pátrání po skutečném osudu Krále Šumavy, známého z povídky Rudolfa Kalčíka i filmu Karla Kachyni, a cesta ho zavede do bavorského městečka Röhrnbach ke hrobu Kiliána Nowotného. Právě v Bavorsku se Tomáš dozví, jakou chybu udělal Král Šumavy při svém posledním přechodu, proč musel zahynout na plátnech českých kin, a jak lehce kolem nás vznikají lži, kterým se nikdo neubrání.

65. pole, 240 stran, 229 Kč

Alison Weirová:

Princezna Alžběta

Alžběta, dcera Jindřicha VIII., nejmocnějšího z anglických panovníků, je princezna předurčená k životu na výsluní moci a slávy a lidé se jí klanějí jako králově dědičce. Pod nablýskaným povrchem však číhá zrada. Je dědičkou trůnu, ale to vše se jako mávnutím kouzelného proutku změní, když dá Jindřich popravit její matku Annu Boleynovou, kterou ještě přednedávnem tolik miloval. Alžběta je prohlášena za nemanželskou, stává se pouhou loutkou v peripetiích mocenské politiky, je však odhodlána přežít a postavit se těm, kteří ji chtějí zničit anebo jí využít pro své vlastní cíle.

BB art, přeložila Eva Křístková, 456 stran, 298 Kč

Mary Wesleyová:

Heřmánkový palouk

Píše se srpen 1939 a pět mladých bratranců a sestřenic se sjíždí do Cornwallu, aby v domě své tety strávili letní prázdniny. Záhy bude vyhlášena mobilizace a životy těchto mladých lidí projdou nenávratnou změnou. Autorka velmi sugestivně vypráví příběh britských chlapců a dívek, jak ve válce proti nacismu, tak v míru, v průběhu dospělosti i stáří. Jsou totiž navěky propojeni ztrátami a láskou, svazky rodinnými i přátelskými. Jak dospívají, bojují nejenom o přežití, ale i o to, aby zůstali věrni sami sobě i těm, které milují.

BB art, přeložila Jarka Stuchlíková, 320 stran, 249 Kč

Clive Cussler a Dirk Cussler:

Znamení půlměsíce

Dvacátá první kniha série s hrdinou Dirkem Pittem. V roce 327 př. n. l. unikne pirátskému útoku římská galéra s neobyčejným nákladem. V roce 1916 pak uprostřed Severního moře záhadně vybuchne britská válečná loď. V současnosti zničí exploze několik důležitých mešit v Turecku a Egyptě. Co spojuje tyto události? To zjistí ředitel NUMA Dirk Pitt a jeho tým, když římské artefakty objevené v Turecku a Izraeli nebezpečně napomohou k vzestupu fundamentalistického hnutí vedeného zlosynem Ozdenem Aktanem Celikem a jeho sestrou Marií, jež má za cíl znovu nastolit slavnou vládu Otomanského impéria.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 392 stran, 299 Kč

Tom Veitch, Kevin J. Anderson:

Star Wars: Letopisy rytířů Jedi 2

Téměř čtyři tisíce let před narozením Luka Skywalkera, známého z filmů Georga Lucase, čelí galaxie největší hrozbě od založení Republiky. Je tomu už víc než tisíc let, co Stará Republika odrazila zničující útok Sithského Impéria. Počínaje potlačením povstání Freedona Nadda končí doba klidu a míru pro každou duši. Díky zvídavosti mladého rytíře Jedi Exara Kuna totiž v samotném srdci Republiky povstávají Temní páni ze Sithu a rozpoutávají Sithskou válku, jejíž cílem je podrobení celé galaxie.

BB art, přeložili Jitka a Tomáš Jeníkovi, 464 stran, 990 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám