Hlavní obsah

Předvánoční nářez z českých studií od Nedvědů, Lucie Bílé a Maxim Turbulenc

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok i letos zaútočili na český předvánoční trh zpěváci a skupiny s novinkami leckdy cílenými na peněženky lidu aktuálně hojně nakupujícího dárky pod stromeček.

Článek

Lucie Bílá se před startem svého vánočního turné připomíná albem Duety naBílo 2. Jsou na něm sebrané písničky, jež v minulých letech nazpívala například s Ivetou Bartošovou, Peterem Dvorským, Waldemarem Matuškou, Františkem Nedvědem a dalšími. Jako vzpomínka vcelku hezké, pro sběratele snad i přínosné.

Ve své kategorii obstojí i diskotéková Verona. Její taneční pop je dobře vymyšlený, nahraný i nazpívaný. Aktuální singl Hey Boy vyšel dokonce v několika zemích a do svého vysílání ho zařadilo i německé rádio Bayern 3. V tuzemském éteru byla tatáž skladba před časem nejhranější.

Vánoční zpívánky s Maxim Turbulenc

Maxim Turbulenc upravili ve svém kolovrátkovském duchu sváteční písně na albu Vánoční zpívánky a znovu neomylně dokázali, že v hudbě lze znehodnotit v podstatě vše.

Těžkej Pokondr na novince Superalbum tu a tam alespoň nalezne v textu nějaký vtip. Pěvecké mistrovství ovšem nečekejme.

Bratři Nedvědi se vrací

Po patnácti letech přicházejí s novými písničkami bratři Nedvědi. V mezidobí sice vznikla řada jejich nahrávek, společné novinky ale nabízejí až nyní. Kolekce se jmenuje Souhvězdí jisker a ty, kteří na Nedvědy vzpomínají s úctou, jistě potěší.

Reklama

Související témata:

Související články

Magdalena Kožená je v baroku doma

Po Brnu, Ostravě, Zlíně a polském Krakovu se naše mezzosopranistka Magdalena Kožená zastavila na podzimním turné ke dvěma koncertům i v Praze. V Národním...

Výběr článků

Načítám