Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Čínská čtvrť, český thriller z 50. let i Žhavé výstřely 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize na víkend chystá nový thriller z Československa padesátých let Kráska a netvor 1950, hollywoodskou klasiku Čínská čtvrť nebo parodii Žhavé výstřely 2.

Článek

Kráska a netvor 1950

Režisér Jiří Svoboda natočil příběh Václava Šaška, mimo jiné dlouholetého spolupracovníka Zdeňka Svěráka. V něm se vracíme do šedivého a nebezpečně profízlovaného Československa padesátých let. Lékařka Marie se v politice neangažuje, ale její sestra se rozhodne utéct do Německa. Brzy ji navštíví StB. Po čase od sestry přijde podivný dopis, který vypadá, jakoby ho psal někdo jiný.

Sestra se vydává na sebevražednou výpravu - chce najít převaděče, dostat se do západního Německa a setkat se se sestrou.

Klára Issová ve své postavě spojila křehkost i umanutou odhodlanost a Tomáš Töpfer si s chutí zahrál slizkého kriminálníka, téměř psychopata, který předstírá upřímnou snahu pomoci "kopečkářům" a na druhé straně udržuje účelové kamarádství s komunistickými pohraničníky.

Scénář je napínavý a poměrně věrohodný, filmu se ovšem ne vždy daří stoprocentně udržet silnou atmosféru, která mohla být hlavním lákadlem. Hlavně proto, že je natočen v pomalém tempu a televizně, tedy levně. Přesto stojí za vidění.

Ne 20:00 ČT

Čínská čtvrť

Čínská čtvrť Romana Polanského (1974), to je naprostá hollywoodská klasika s Jackem Nicholsonem v hlavní roli.

Pocta filmu noir se odehrává v Los Angeles v roce 1937. Soukromý detektiv Gittes se zatím zabýval spíše nevěrami, ale nový případ ho zatáhne do mnohem větší hry. Machinace bohatých a mocných podvodníků by ho mohly stát i život...

So 22:25 ČT 1

Žhavé výstřely 2

Druhý díl bláznivé parodie z roku 1993. Američtí vojáci byli vysláni na záchranu zajatců v Iráku a stali se sami zajatci. Benson za doprovodu agentky CIA Michelle Huddlestonové vyhledá Toppera Herleye, který žije s mnichy v klášteře. Benson potřebuje Topperovu pomoc, ten však odmítne. Uchýlil se do ústraní kvůli ztrátě své lásky Ramady, ale když uvidí v televizi proslov zajatého Dentona Walterse, kterého zná, rozjede se za Bensonem.

Pá 20:00 Prima

Reklama

Výběr článků

Načítám