Hlavní obsah

Festival Stimul nabízí experimenty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hudební festival Stimul, který se spojil s rádiem Wave, nabídne v sobotu vystoupení několika experimentátorů. Hlavní hvězdou je Kanaďanka Peaches, vlastním jménem Merrill Niskerová, které se představí v roli DJ.

Článek

Peaches se věnuje elektronické hudbě a mixování. Její provokativní přístup zaujal Iggyho Popa s, který s ní natočil jednu píseň, Nine Inch Nail si ji stejně jako Bauhaus a Björk zase vzali na své turné.

Kromě Peaches se na scéně objeví i američtí hiphopeři Shabazz Palaces, kteří hodně čerpají od mistra scratchů Lee Perryho i z freejazzových experimentů Johna Coltranea, Pharoaha Sanderse a Sun Ra.

Další Američané, trio Emeralds, se zhlédlo v podmanivých zvucích starých syntezátorů. Kodaňští The City Kill nabídnou post punk přecházející do noise. Sólově se představí i islandská cellistka Hildur Gundadóttir, která spolupracovala s Pan sonic i Throbbing Gristle nebo se skupinou Múm.

Odpolední program je věnován Radiu Wave, které promítne klipy interpretů, jež hraje i veřejné vysílání. Program začne o půl čtvrté, koncerty v o půl osmé večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám