Hlavní obsah

Designblok ve znamení města a ekologie

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První říjnový týden se na několika místech v Praze bude konat 13. ročník Designbloku, přehlídky českého a zahraničního designu. Hlavním tématem je město jako živoucí organismus a ekologie. Od 4. do 9. října bude připraveno více než 220 prezentací, výstav a módních přehlídek.

Článek

„Dlouhodobě nás zajímá, jak se dá město sloučit s přírodou, jak se ekologie propojuje s designem,“ uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Tohle téma se zásadně promítne do výstavy Velký atlas světa, která vznikla se spolupráci s OSN a jejíž instalaci navrhla čerstvá absolventka VŠUP Michala Tomišková. Mezi hosty se objeví zakladatel italské šperkařské značky Roberto Coin, francouzští tvůrci vystupující jako 5.5 designers, britské duo Edward Barber a Jay Osgerby nebo hlavní designér Adidas Jeremy Scott.

Centry akce budou dvě superstudia – kancelářská budova Futurama v Karlíně a Šporkovský palác v Hybernské ulici. Premiérově se v Obecním domě odehraje Designblok Dreft Fashion Week, na němž své nové kolekce uvedou známé návrhářky Klára Nademlýnská, Denisa Nová nebo Liběna Rochová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám