Hlavní obsah

Premiéru Aloise Nebela předznamená koncert Priessnitz s Neckářem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Křest soundtracku k filmu Alois Nebel se uskuteční tento pátek v pražském divadle Archa. Hrát budou skupiny Priessnitz a Umakart, jejichž písně se ve snímku objeví. Chybět na scéně nebudou ani hosté včetně Václava Neckáře, Marie Rottrové a autora scénáře komiksu, podle kterého byl film natočen, Jaroslava Rudiše.

Článek

Hudbu k filmu vytvářeli členové kapely Priessnitz Jaromír Švejdík a Petr Kružík spolu Dušanem Neuwerthem a Janem P. Muchowem.

„Hudba je stejně jako film kolektivní dílo," uvedl Jaroslav Rudiš a charakterizoval obě kapely: Umakart jako melancholický popový projekt a Priessnitz jako jeho rockovou jesenickou obdobu.

Zmínil i hosty: „Bude tam Václav Neckář, má na albu vánoční baladu, kterou pro něj napsal Jaromír. Myslím, že je to jeden z jeho - tedy Jaromírových - nejsilnějších textů. Marie Rottrová zase zpívá za doprovodu Umakartu.“ Oba by podle něj měli album se soundtrackem pokřtít.

Film Tomáše Luňáka vznikl speciální animační technologií na motivy stejnojmenné komiksové trilogie Jaromíra 99 (Švejdíka) a Jaroslava Rudiše.

Reklama

Výběr článků

Načítám