Hlavní obsah

Nová alba: Hana Zagorová, The Rapture, Hard-Fi a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelom srpna a září byl co do silných titulů přitažlivý, nyní to pokračuje. Na svět se prodraly nahrávky, které budou mít rádi milovníci žánrů, do nichž patří.

Článek

Hana Zagorová: Zítra se zvedne vítr

Trojalbum zpěvačky Hany Zagorové vyšlo k jejímu životnímu jubileu, 6. září totiž oslavila pětašedesáté narozeniny. Jednotlivé části kolekce jsou rozděleny na balady, hity a rarity. Nechybí dvě úplné novinky, skladby, které vznikly nedávno. Na albu jsou nahrávky z konce šedesátých let i z následujících desetiletek, kterými Zagorová jako zpěvačka procházela velice aktivně.

Supraphon Music

The Rapture: The Grace Of Your Love

Na svět se dere čtvrté album americké dancepunkové kapely, která se hrdě hlásí i k odkazu nezávislé kytarovky, ctí melodii a vůbec má velice kladný vztah k prvkům, které západní klubovou scénu dlouhou dobu zdobí. Vychází pět let po tom předešlém. Kapela existuje od roku 1998 a má na svém kontě řadu zkušeností. Ty se pokusila na novince beze zbytku zúročit, což se jí minimálně podařilo v oblasti rockové energie, kterou kolekce skýtá. V textech se ve velké míře objevuje téma lásky. Té je ostatně věnovaná celá deska.

Vertigo/Universal Music

Lindsey Buckingham: Seeds We Sow

Lindsey Buckingham je známý ze sestavy skupiny Fleetwood Mac. Novinka je šestá sólovka v jeho diskografii a jako první se na rozhlasových vlnách z ní objevil utěšený singl In Our Own Time. „Podle mě je to nejlepší kolekce, jakou jsem kdy nahrál,“ nechal se slyšet kytarista a zpěvák. „Dokonale představuje to, co teď v muzice dělám. Ta deska je o hudební vyzrálosti a kumštu.“ Předešlá deska amerického rockera vyšla v roce 2008 pod názvem Gift Of Screws.

Eagle Rock Entertainment

Tinariwen: Tassili

Malijská folková skupina Tinariwen, která je díky svému častému koncertování dobře známá i českému publiku, po dvou letech připravila své zbrusu nové album. Jmenuje se Tassili, na světě je pár hodin a nabízí i dvě zajímavé spolupráce. Na písni Imidiwan Ma Tenam se totiž podílel kytarista Nels Cline ze skupiny Wilco a na skladbě Tenere Taqqim Tossam pak Tunde Adebimpe a Kyp Malone z kapely TV On The Radio. Právě druhá zmíněná skladba se zároveň stala pilotním singlem a provází ji i nový videoklip.

Vl. náklad

Hard-Fi: Killer Sounds

Třetí album britské indierockové kapely Hard-Fi je pozoruhodné. Formace se ve zvuku vrátila do šedesátých let, ovšem v některých písničkách jde co do atmosféry do dob ještě starších. Ve skladbách je patrná lehkost, se kterou vznikaly, a to jak v hlavách muzikantů, tak ve zkušebně či nakonec ve studiu. Kolekce přináší jedenáct písniček a je dobré, že je zábavná od samotného začátku až do konce. Kapela po dvou předešlých deskách jako by nabrala novou sílu a ujistila se v tom, co chce na hudební scéně dělat.

Warner Music/Supraphon

Reklama

Výběr článků

Načítám