Hlavní obsah

Shakespearovské slavnosti vidělo přes 80 tisíc diváků

Právo, ČTK, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní shakespearovské slavnosti (LSS), které v neděli ukončila komedie Zkrocení zlé ženy na Pražském hradě, zhlédlo letos 81 tisíc diváků, z toho 45 tisíc v Praze.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Macbeth: Martin Nahálka, Milan Ondrík

Článek

Dobře se festivalu dařilo v Ostravě, za Shakespearem se na Slezskoostravský hrad vydalo přes 14 tisíc lidí, což je o tisíc víc než loni. Rovněž v Brně a na Slovensku zůstalo publikum věrné: na Špilberk zavítalo přes 12 tisíc (rovněž o tisíc víc než loni), v Bratislavě, Zvolenu a Košicích přišlo jako loni celkem 10 tisíc. Ani letošní chladné léto festival příliš nepoškodilo.

„Kvůli počasí jsme v Praze, Brně i Ostravě zrušili šest představení, v Bratislavě nám déšť neumožnil hrát třikrát,“ řekla mluvčí festivalu Magdalena Bičíková. Na repertoáru bylo osm Shakespearových her.

V příštím roce chtějí pořadatelé z agentury Schok vrátit na scénu Zkrocení zlé ženy v režii Daniela Špinara i Menzelovu inscenaci komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám