Hlavní obsah

The Sheepdogs, o padesát let mladší Stones

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpět ke kořenům, hlásá kanadská skupina The Sheepdogs, která hraje classic rock jako z šedesátých let včetně ozvěn dřevního rhytm and blues.

Článek

Nestává se často, aby se mladá kanadská skupina, za níž nestojí žádná velká firma, dostala na obálku slavného amerického časopisu RollingStone. The Sheepdogs se to nyní podařilo a odteď už se o nich nedá psát jako o neznámé kapele.

Pocházejí ze Saskatoonu v Kanadě a nikdy neměli žádného pořádného producenta, desky si nahrávali a vydávali zásadně nezávisle (mají už tři). Přesto se jim podařilo uskutečnit turné po USA a od té doby se na ně směje štěstí. Všiml si jich redaktor RollingStonu a cesta ke slávě se otevřela.

Nejznámější je poslední album Learn & Burn (2010) a jejich předešlé The Sheepdogs' Big Stand bylo nominováno na západokanadskou cenu pro nejlepší nezávislé album roku.

V jejich muzice uslyšíte jasnou inspiraci pozdními Beatles nebo Rolling Stones a Creedence. Mají dvě kytary, retro varhany a ve zpěvu spojují bluesové i popovější postupy, které se někdy blíží náladě legendární desky Abbey Road.

Oni sami uvádějí, že mají rádi Allman Brothers, Humble Pie, Free, Derek & the Dominoes, The Bees, Curtise Mayfielda nebo Sly & the Family Stone. Hrají od roku 2005 a dnešní sestavu tvoří Ewan Currie (zpěv a kytara), Leot Hanson (kytara), Ryan Gullen (basa) a Sam Corbett (bicí).

Reklama

Výběr článků

Načítám