Hlavní obsah

Premiéry - Jana Eyrová, Auta 2 a Zkažená úča

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin přichází zahajovací film karlovarského festivalu, nová adaptace slavného románu Charlotte Brontëové Jana Eyrová. Pak se vydáme na šílenou jízdu s Bleskem, Burákem a dalšími v animovaném filmu Auta 2 a do školy se – navzdory prázdninám – podíváme s Cameron Diazovou ve filmu Zkažená úča.

Článek

Jana Eyrová

Jana je mladá žena, která se touží odrazit ode dna, kam ji uvrhla krutá výchova. Chce se stát samostatnou bytostí, která rozhoduje sama o sobě. Setkáváme se s ní ve chvíli, kdy zděšena odhaleným tajemstvím prchá z tajemného panství Thornfield, kde pracovala jako vychovatelka. Útočiště nachází v rodině a pod ochranou duchovního Johna Riverse.

Pak se vracíme až hluboko do jejího dětství sirotka, kterého zlá teta Reedová odložila do lowoodského sirotčince. Hrdá Jana si však z těžkých dnů a let odnesla to nejcennější – dobré vzdělání. Nyní má díky tomu dobrou práci a dokáže se uživit. Jenže city jsou neúprosně silné, a Jana tuší, že pán na Thornfieldu, charismatický rochefort, ještě v jejím životě neřekl poslední slovo.

Jana Eyrová, USA 2011, 120 min., režie: Cary Joji Fukunaga, hrají: Mia Wasikowská, Michael Fassbender, Judi Denchová a další.

Auta 2

Dobrodružství nás s nimi zatáhne do divokých honiček ulicemi Japonska, Itálie, Francie a Anglie. Ve filmu se objevuje pestrá paleta nových aut, lodí, vlaků a letadel – ale také hrozivých padouchů a mezinárodních závodníků. Uvidíme 145 nových modelů v 781 variantách, celkem se filmem prohání 926 nových postav.

Auta 2, USA 2011, 110 min., režie: John Lasseter, v českém znění: Richard Krajčo, Petr Novotný, Petr Štěpánek, Ivana Andrlová a další.

Zkažená úča

Konec konců i ona by s nenáviděnou školou ráda skončila. Když se s ní rozejde snoubenec, vymyslí plán. Ale o bohatého a pohledného náhradníka soupeří s kolegyní Amy. Její plány a jejich následky šokují studenty, spolupracovníky, a někdy i ji samotnou.

USA 2011, 92 min., režie: Jake Kasdan, hrají: Cameron Diazová, Justin Timberlake, Jason Segel a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám