Hlavní obsah

Festival Šternberský kopec se chlubí českými i slovenskými hvězdami

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu Státního hradu Šternberk na Olomoucku se v sobotu 30. července uskuteční osmý ročník hudebního festivalu Šternberský kopec.

Článek

Pořadatelé tradičně hojně navštěvované přehlídky připravili pro letošní rok zajímavou ochutnávku toho nejzajímavějšího, co v současnosti nabízí slovenská hudební scéna. Na festivalu vystoupí skupiny Desmod a No Name.

Zatímco nitranský Desmod se těší dlouholeté popularitě na Slovensku a je několikanásobným vítězem posluchačské ankety Slávik v kategorii skupin, No Name jsou na tom podobně v České republice. Košická kapela totiž takřka pravidelně vítězí v kategorii Slavíci bez hranic ankety Český slavík. Nejpopulárnější slovenskou skupinou v Čechách se stala i loni, když za sebou v uvedené anketě nechala takové hvězdy, jakými jsou Elán, Marika Gombitová, Horkýže slíže nebo Miro Šmajda.

Na letošním Šternberském kopci se vedle slovenských hvězd představí také Tomáš Klus, jenž právě dokončuje své třetí studiové album, skupina Sunshine, která nedávno vydala novinku Karmageddon, dále Arakain, Kamil Střihavka s formací Leaders nebo kapela Traband. Šternberský kopec se poprvé konal v červnu 2004.

V průběhu sedmi ročníků přivítal mnoho zajímavých formací a interpretů, například Olympic, MIG 21, Kryštof, Ready Kirken, Abraxas, Precedens a Báru Basikovou, Mandrage, Buty, Škwor, českou hudební legendu Vladimíra Mišíka nebo německou metalovou divu Doro Pesch.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám