Hlavní obsah

Rock for People ještě pořádně nezačal a už hostí 15 tisíc lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Sedmnáctý ročník festivalu Rock For People oficiálně začíná až v neděli, ale už na sobotní večírek pro nedočkavé se do královéhradeckého Festival Parku sjelo patnáct tisíc diváků. Sdělila to pořádající Ameba Production.

Foto: Sony BMG, Právo

Ondřej Hejma stále vzpomíná na zesnulého kytaristu Františka Kotvu.

Článek

Překvapením včerejšího Večírku pro nedočkavé byla skupina Žlutý pes. Její zpěvák Ondřej Hejma před vystoupením Novinkám řekl, že jeho kapela hraje na Rock for People nejméně podesáté. I proto se pustila do koncertu s naprostou samozřejmostí a trumfem v rukávu v podobě kytaristky Morelly.

„Žlutý pes kytaristku v sestavě nikdy neměl. Morellu, která předtím hrála v kapele Gaia Mesiah, jsme objevili někdy v únoru. Strašně nám připomíná stylem hry našeho zesnulého kytaristu Frantu Kotvu. Koneckonců, je to jeho kytarová žákyně,“ uvedl Hejma. Před zaplněným stanem Evropa 2 Stage pak divákům se svou kapelou nabízel jeden hit za druhým a oni je zpívali s ním.

Výtečné vystoupení nabídli také indierockoví Pražáci The Prostitutes, kteří během něho pokřtili živé album One, two, three, four, elektrifikovaný Xindl X, jenž potěšil zpívající fanoušky svými písničkovými jistotami, a Republic Of Two, kteří se stali v letošním roce objevem Akademie populární hudby a svými příjemnými melancholickými písničkami v noční zimě spoustu diváků na Rock for People rozněžnili.

Nedělní program

Na dvou velkých pódiích a dalších osmi menších scénách či prostorech diváci, které neodradil ani déšť, uvidí například kanadské punkpopové Sum 41, kteří loni vyprodali v Praze dva klubové koncerty a tvrdí, že si českou metropoli zamilovali a nebudou ji už nadále vynechávat z programu svých turné.

Vystoupí americká skupina Paramore, jež byla loni ještě v pěti, ale nyní působí ve třech a šíří dál svůj rock pro teenagery. Nedávno vydala novou písničku na soundtracku k filmu Transformers 3.

Zahraje i britská písničkářka Kate Nahová, která v posledních týdnech nabádá mladé zpěvačky, aby spoléhaly na sebe a písničky si psaly samy.

První den vystoupí i velšští Bullet For My Valentine, kteří přetavili klasický metal do současnější podoby, punkoví U. S. Bombs nebo český pěvecký objev posledních týdnů Debbi, ska kapela Sto zvířat, rockpopoví UDG, Chinaski a Nightwork nebo legendární Tři sestry. Připraveny jsou též mnohé doprovodné programy včetně divadelních představení či autogramiád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám