Hlavní obsah

Koncert Apocalyptiky podtrhlo výjimečné prostředí zámecké zahrady

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sychrov

Finský soubor Apocalyptica vystoupil v pátek na zámku Sychrov. Výjimečné prostředí umocnilo dojem z vystoupení souboru, který využívá jen cella a bicí a inspiruje se jak hutným zvukem thrash metalu, tak vážnou hudbou.

Foto: Novinky

Apocalyptica na jednom z předchozích koncertů

Článek

Když Apocalyptica na konci devadesátých let přišla s albem coververzí skladeb Metalliky, zahraných na cella, působila jako zjevení. Během dalších let se ukázalo, že soubor má nejen fascinující nápad hrát metal na cella, ale také silnou tvůrčí potenci. Zejména Eicca Toppinen ukázal během let své skladatelské schopnosti.

Nástrojové obsazení přestalo s lety šokovat, použití bicích a zařazení více zpívaných skladeb trochu přiblížilo skupinu mainstreamu, ale páteční koncert ukázal, že finský soubor je stále originální a má mnoho podob.

Kromě zvukomalebné úvodní On the Rooftom with Quasimodo, která v magické atmosféře zámecké zahrady vyzněla výtečně, došlo i na Metallicu. Kapela se ale představila i v akustické podobě bez efektů, kdy se plně ukázaly hráčské schopnosti kvarteta.

Vedle klasických skladeb z alb Inquisition Symphony a Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos došlo i na novější z desky Worlds Collide a na písně z posledního alba 7th Symphony. Instrumentálky doplnilo i několik zpívaných skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám