Hlavní obsah

Zemřela producentka Pretty Woman i Spider Mana

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laura Ziskinová, producentka Pretty Woman a mnoha dalších známých filmů, zemřela v neděli ve věku 61 let. Trpěla již několik let rakovinou.

Článek

Producentce poprvé objevili rakovinu v roce 2004. Založila i organizaci Stand Up to Cancer, která podporovala výzkum všech druhů rakoviny.

"Laura byla jedním z nejodvážnějších lidí, jaké znám. Její nebojácnost tváří v tvář neúprosnému zabijákovi inspiruje každého ve Stand Up to Cancer, abychom zdvojnásobili naše úsilí a odstranili rakovinu navždy," řekla její kolegyně Katie Couricová.

Pracovala na některých z komerčně nejúspěšnějších filmů v historii. Mimo jiné to byl  Spider-Man (2002) a Spider-Man 2 (2004), které vydělaly víc než 1,5 miliardy dolarů. Byla také první ženou, která produkovala oscarový ceremoniál.

Začínala v osmdesátých letech s filmy jako Bez východiska a v roce 1990 se zapsala do hollywoodských dějin jako výkonný producent slavné limonády Pretty Woman. Později se podílela např. na filmech Odvaha pod palbou, Báječný den, Klub rváčů, Nepolíbená a Anna a král.

Reklama

Výběr článků

Načítám