Hlavní obsah

Olga Lounová a gynekolog amatér

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olga Lounová začala zpívat s Xindlem X, nyní se ale vydala na sólo dráhu s debutem Rotující nebe. Její pop-rockové písně se točí okolo vztahů a sexu a občas umí být docela vtipné.

Článek

Debut Lounové nepřináší nic jiného než normální pop, ale nepostrádá slušný moderní zvuk a i když Lounová nevlastní unikátní hlas a nedosahuje tak osobité barvy jako třeba Chodúr a Langerová, dokáže předat emoce.

Běžný popový proud s lehce elektronickým nádechem občas přerušuje hutnějšími kytarovými riffy, což vůbec nevadí. Jen ojediněle, když se ze sebe snaží dělat jakousi českou syntetickou Lady Gaga, je to nuda. Nedůvěryhodná kopie.

Místy probleskuje i textařský talent, i když její texty nedosahují syrové vtipnosti J.A.R., ani metaforické hloubky Michala Horáčka. Dokáže překvapit třeba tím, jak neobvykle rýmuje (kooh-i-noor a postinor v písni Gynekolog amatér) nebo sdělením, že je „věřící úvěrový  církve.“ Ironická konstatování typu „bude to love song a bude mít text jak od Ewy Farný“ také docela pobaví. Škoda, že se občas uchýlí k banálním sladkobolným veršovánkám „Za oknem prší, mé srdce buší.“ Jinak slušný mainstreamový debut.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám