Hlavní obsah

Nové knihy - Kurt Vonnegut jr., Irena Obermannová i Pavel Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyletí ptáček je název již druhé povídkové sbírky vycházející po smrti autora Kurta Vonneguta jr., novinku o krizi středního věku napsala Irena Obermannová a nazvala ji Sex po telefonu aneb nezavěšujte se. Legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd rekapituluje svůj život v autobiografii Můj obyčejný život.

Článek

 Kurt Vonnegut jr.: Vyletí ptáček

Druhá posmrtně vydaná sbírka povídek představuje Kurta Vonneguta v jeho lehčí vyprávěcí poloze z počátku kariéry. Povídky jsou plné hravé fantazie, občas se objeví i fantaskní či sci-fi motiv, autorův styl je však jasně rozpoznatelný.

Nechcete si koupit naslouchátko, které vám mohutně pozvedne sebevědomí? Je soused od vedle prachsprostý sňatkový podvodník, nebo geniální hypnotizér ohýbající hranice časoprostoru? Existovala v druhohorách vyvinutá mravenčí civilizace? Šlápli jste na kuří oko Edu Lubymu a bojíte se o holý krk? Pokud zjistíte, že se vaše město hemží vražednými paranoidními psychopaty, znamená to, že jste taky paranoidní? Kurt Vonnegut ohromuje srdečným humorem, kuriózními nápady, výstředními postavami a naprosto nečekanými pointami.

Argo, překlad Jitka Cardová, 192 str., váz., 279 Kč

Irena Obermannová: Sex po telefonu aneb nezavěšujte se

Oblíbená autorka Irena Obermannová řeší v novém románu Sex po telefonu aneb nezavěšujte se krizi party lidí středního věku.

Eliška, Sára a Jarda jsou tři bývalí spolužáci, kteří nedávno překročili čtyřicítku. Přesto nebo právě proto najednou nevědí, co se životem, vztahy se jim rozpadly, mají pocit, že se jim nic nepovedlo, nevědí, jak a s kým žít. Rozhodnou se tedy žít všichni společně i se svými dětmi, a založí tak „moderní rodinu". A protože nemají peníze, živí se poněkud svérázným způsobem – provozují sex po telefonu.

Motto, 208 str., váz., 229 Kč

Pavel Nedvěd: Můj obyčejný život

Autobiografie fotbalisty Pavla Nedvěda Můj obyčejný život vychází s podtitulem Běh od revoluce do Evropy a ke Zlatému míči.

Už jako sedmiletý či osmiletý začal kopat za Tatran Skalná, jako čtrnáctiletý hrál za tehdejší TJ Škoda Plzeň, v osmnácti za Duklu, později za Spartu Praha, Lazio Řím, turínský Juventus. Vlastní sportovní úspěchy líčí skromně, velmi lidsky a stejně se staví i ke konci své fotbalové kariéry v roce 2009: vidí v něm dobrý závěr sportovní dráhy, která byla jeho životní láskou.

Argo, 168 str., váz., 248 Kč

Dean R. Koontz: Záblesk

Horor a thriller jsou žánry, které v románu Záblesk zkřížil Dean Koontz, přičemž přidal oproti jiným svým knihám o něco víc vědecké fantastiky a provedl hrdinku nejen přítomností, ale i časy minulými a také budoucími.

Narození Laury Shaneové provázely nebývalé blesky a hromobití a neznámý muž, který jí zachránil život. A pak ještě několikrát. Z Laury se stala úspěšná spisovatelka, která na „Anděla strážného“ již skoro zapomněla. Když se po mnoha letech absence zase objeví – opět se blýská a duní hromy – Laura se poprvé tváří v tvář setká i s protivníky, před kterými ji strážce po celé roky hlídal a zachraňoval. Jako on jsou z masa a kostí, jako on však nepocházejí z toho světa....

BB art, překlad Roman Lipčík, 366 str., váz., 249 Kč

Lisa Jacksonová: Horká krev

Americká autorka napínavých románů představuje příběh Horká krev, který je první knihou New Orleanského cyklu.

V zašlém hotelovém pokoji byla nalezena uškrcená prostitutka. Několik mil odtamtud zvedne populární rozhlasová moderátorka Samanta Leedsová telefon a z něj poprvé uslyší neznámý mužský hlas, který jí sděluje, že nastal čas, aby začala pykat za své hříchy. Kdo by si tehdy pomyslel, že mezi těmito dvěma ženami může existovat nějaká vazba?

Domino, překlad Petra Pachlová, 400 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám